jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Przetarg

Dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola Nr 3 przy ul. Skokowskiego 8/10 w Głownie

28-12-2012, 00:00

Dane kontaktowe

Miejskie Przedszkole Nr 3Część I - NabiałCzęść II - PieczywoCzęść III - Mięso, wędliny i dróbCzęść IV - Warzywa i owoceCzęść V - Artykuły spożywcze suche, koncentraty, przyprawy i deseryCzęść VI - Mrożone artykuły spożyw
ul. gen. J. Skokowskiego 8/10 8/10,95-015 Głowno
tel. 42 7191445
fax. 42 7191445
e-mail: [email protected]

Kontaktując się z firmą powiedz, że zdobyłeś o niej informacje dzięki portalowi elektryka.org!
Dziękujemy!
Szczegóły przetargu

Głowno: Dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola Nr 3 przy ul. Skokowskiego 8/10 w Głownie
Numer ogłoszenia: 529334 - 2012; data zamieszczenia: 28.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejskie Przedszkole Nr 3 , ul. gen. J. Skokowskiego 8/10, 95-015 Głowno, woj. łódzkie, tel. 42 7191445, faks 42 7191445.

  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.glowno.bip.net.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola Nr 3 przy ul. Skokowskiego 8/10 w Głownie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa oznaczona jako Część I - Nabiał - będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15500000-3 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Mleko 2% litr 5000,00 2 Masło ekstra kg 400,00 3 Śmietana (18%, 350g) szt. 1000,00 4 Ser żółty kg 60,00 5 Twaróg kg 200,00 Dostawa oznaczona jako Część II - Pieczywo - będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15811000-6 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Bułka paryska szt. 1300,00 2 Chleb krojony szt. 1500,00 3 Chleb sojowy szt. 600,00 4 Rogal szt. 2200,00 Dostawa oznaczona jako Część III - Mięso, wędliny i drób - będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 schab kg 100,00 2 od szynki kg 80,00 3 mielone kg 300,00 4 wołowina b/k kg 70,00 5 antrykot kg 60,00 6 żebra wołowe kg 40,00 7 kurczak kg 170,00 8 filet z kurczaka kg 120,00 9 szynka wieprzowa kg 100,00 10 polędwica drobiowa kg 50,00 11 kiełbasa wiejska kg 80,00 12 kiełbasa szynkowa kg 40,00 Dostawa oznaczona jako Część IV - Warzywa i owoce - będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 032210000-6 ; 03222300-6 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 marchew kg 600,00 2 pietruszka kg 150,00 3 por szt. 200,00 4 seler kg 80,00 5 cebula kg 140,00 6 buraki czerwone kg 300,00 7 kapusta kg 500,00 8 ogórki kg 200,00 9 ziemniaki kg 4000,00 10 jabłka kg 1000,00 11 gruszki kg 200,00 12 śliwki kg 200,00 13 banany kg 200,00 14 mandarynki kg 200,00 Dostawa oznaczona jako Część V - Artykuły spożywcze suche, koncentraty, przyprawy i desery - będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15800000-6 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 cukier kg 1000,00 2 mąka Szymanowska kg 500,00 3 sól kg 200,00 4 Makaron Spagetti 0,5 kg szt. 100,00 5 Makaron Nitki 0,5 kg szt. 100,00 6 Makaron Muszelki 0,5 kg szt. 100,00 7 Makaron Świderki 0,5 kg szt. 250,00 8 Makaron Kolanko 0,5 kg szt. 250,00 9 Makaron Łazanki 0,5 kg szt. 100,00 10 herbata 100 g szt. 150,00 11 smalec kg 100,00 12 kasza manna kg 50,00 13 kasza jęczmienna kg 100,00 14 kasza gryczana kg 50,00 15 kakao 100 g szt. 100,00 16 kawa inka szt. 100,00 17 groch 0,5 kg szt. 50,00 18 fasola Jaś 0,5 kg szt. 50,00 19 barszcz biały kg 20,00 20 olej (op.1 litr) szt. 100,00 21 koncentrat pomidorowy (30% opak. po 250g) kg 30,00 22 płatki kukurydziane (op. 0,25 kg) szt. 120,00 23 chocopic (op.0,25 kg) szt. 120,00 24 pasztet drobiowy (słoiki po 0,5 kg) szt. 40,00 25 filety z miruny kg 160,00 26 Majonez 265g (nie mniej niż 375 kcal) szt. 20,00 27 ciastka różne kg 160,00 28 sok malinowy (op.0,25 litra) szt. 50,00 29 rosołki drobiowe kg 5,00 30 sos do spaghetti (słoik 350g) szt. 50,00 31 pieprz kg 2,00 32 ziele angielskie kg 1,00 33 liście laurowe kg 1,00 34 papryka słodka kg 1,00 35 budyń kg 20,00 36 cukierki różne kg 100,00 37 batony szt. 500,00 38 czekolada 100g (wyrób czekoladowy) szt. 500,00 39 bułka tarta kg 30,00 40 jajka szt. 8000,00 41 kwasek cytrynowy szt. 50,00 Makaron o wartości energetycznej nie mniejszej niż na 100g: 344 kcal, białko 13,5g, węglowodany 69,90g, tłuszcze 0,3g Dostawa oznaczona jako Część VI - Mrożone artykuły spożywcze - będzie obejmować: Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15331170-9 L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 pierogi z serem kg 130,00 2 kalafior kg 50,00 3 mieszanka wielowarzywna kg 50,00 4 porzeczka czarna kg 300,00 5 truskawka kg 100,00 6 fasolka szparagowa kg 50,00 7 pampuchy kg 130,00 Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego znajdującej się w przy ul. Skokowskiego 8/10 w Głownie . Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 Pzp - w przypadku zaistnienia potrzeby dostawy większej ilości artykułów spożywczych.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.81.10.00-6, 15.10.00.00-9, 03.22.10.00-6, 03.22.22.30-6, 15.80.00.00-6, 15.33.11.70-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.glowno.bip.net.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejskie Przedszkole Nr 3 ul. Skokowskiego 8/10 95-015 Głowno.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.01.2013 godzina 14:30, miejsce: Miejskie Przedszkole Nr 3 ul. Skokowskiego 8/10 95-015 Głowno - sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - umowa Nr: UDA - POKL.09.01.01-10-012/12-00..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część I - Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Mleko 2% litr 5000,00 2 Masło ekstra kg 400,00 3 Śmietana (18%, 350g) szt. 1000,00 4 Ser żółty kg 60,00 5 Twaróg kg 200,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część II - Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 Bułka paryska szt. 1300,00 2 Chleb krojony szt. 1500,00 3 Chleb sojowy szt. 600,00 4 Rogal szt. 2200,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część III - Mięso, wędliny i drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 schab kg 100,00 2 od szynki kg 80,00 3 mielone kg 300,00 4 wołowina bk kg 70,00 5 antrykot kg 60,00 6 żebra wołowe kg 40,00 7 kurczak kg 170,00 8 filet z kurczaka kg 120,00 9 szynka wieprzowa kg 100,00 10 polędwica drobiowa kg 50,00 11 kiełbasa wiejska kg 80,00 12 kiełbasa szynkowa kg 40,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część IV - Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 marchew kg 600,00 2 pietruszka kg 150,00 3 por szt. 200,00 4 seler kg 80,00 5 cebula kg 140,00 6 buraki czerwone kg 300,00 7 kapusta kg 500,00 8 ogórki kg 200,00 9 ziemniaki kg 4000,00 10 jabłka kg 1000,00 11 gruszki kg 200,00 12 śliwki kg 200,00 13 banany kg 200,00 14 mandarynki kg 200,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część V - Artykuły spożywcze suche, koncentraty, przyprawy i desery.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 cukier kg 1000,00 2 mąka Szymanowska kg 500,00 3 sól kg 200,00 4 Makaron Spagetti 0,5 kg szt. 100,00 5 Makaron Nitki 0,5 kg szt. 100,00 6 Makaron Muszelki 0,5 kg szt. 100,00 7 Makaron Świderki 0,5 kg szt. 250,00 8 Makaron Kolanko 0,5 kg szt. 250,00 9 Makaron Łazanki 0,5 kg szt. 100,00 10 herbata 100 g szt. 150,00 11 smalec kg 100,00 12 kasza manna kg 50,00 13 kasza jęczmienna kg 100,00 14 kasza gryczana kg 50,00 15 kakao 100 g szt. 100,00 16 kawa inka szt. 100,00 17 groch 0,5 kg szt. 50,00 18 fasola Jaś 0,5 kg szt. 50,00 19 barszcz biały kg 20,00 20 olej (op.1 litr) szt. 100,00 21 koncentrat pomidorowy (30% opak. po 250g) kg 30,00 22 płatki kukurydziane (op. 0,25 kg) szt. 120,00 23 chocopic (op.0,25 kg) szt. 120,00 24 pasztet drobiowy (słoiki po 0,5 kg) szt. 40,00 25 filety z miruny kg 160,00 26 Majonez 265g (nie mniej niż 375 kcal) szt. 20,00 27 ciastka różne kg 160,00 28 sok malinowy (op.0,25 litra) szt. 50,00 29 rosołki drobiowe kg 5,00 30 sos do spaghetti (słoik 350g) szt. 50,00 31 pieprz kg 2,00 32 ziele angielskie kg 1,00 33 liście laurowe kg 1,00 34 papryka słodka kg 1,00 35 budyń kg 20,00 36 cukierki różne kg 100,00 37 batony szt. 500,00 38 czekolada 100g (wyrób czekoladowy) szt. 500,00 39 bułka tarta kg 30,00 40 jajka szt. 8000,00 41 kwasek cytrynowy szt. 50,00 Makaron o wartości energetycznej nie mniejszej niż na 100g: 344 kcal, białko 13,5g, węglowodany 69,90g, tłuszcze 0,3g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część VI - Mrożone artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa artykułu Jednostka miary Ilość 1 pierogi z serem kg 130,00 2 kalafior kg 50,00 3 mieszanka wielowarzywna kg 50,00 4 porzeczka czarna kg 300,00 5 truskawka kg 100,00 6 fasolka szparagowa kg 50,00 7 pampuchy kg 130,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.