jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Przetarg

Sukcesywne dostawy soków i napojów - cz. I oraz słodyczy -cz. II do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu

18-03-2024, 14:51

Dane kontaktowe

Centralny Ośrodek Sportu z siedzibą w Warszawie, (00-449), ul. Łazienkowska 6A, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie (84-120) ul. Żeromskiego 52
Żeromskiego 52,84-120 Władysławowo
e-mail: [email protected]
http:// www.bip.cos.pl

Kontaktując się z firmą powiedz, że zdobyłeś o niej informacje dzięki portalowi elektryka.org!
Dziękujemy!
Szczegóły przetargu

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywne dostawy soków i napojów - cz. I oraz słodyczy -cz. II do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Centralny Ośrodek Sportu z siedzibą w Warszawie, (00-449), ul. Łazienkowska 6A, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie (84-120) ul. Żeromskiego 52

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 14273335600035

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Żeromskiego 52

1.5.2.) Miejscowość: Władysławowo

1.5.3.) Kod pocztowy: 84-120

1.5.4.) Województwo: pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL634 - Gdański

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: [email protected]

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.cos.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - instytucja gospodarki budżetowej

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

sport

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywne dostawy soków i napojów - cz. I oraz słodyczy -cz. II do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f606f4d6-e51c-11ee-9c02-ce2b643d361d

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00249374

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-03-18

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00019710/08/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych różnych do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-f606f4d6-e51c-11ee-9c02-ce2b643d361d

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
7. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania.
8. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
9. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki.
10. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania. – nie dotyczy niniejszego postepowania
11. Informacje, oświadczenia lub dokumenty , inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej:
a. w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się jako załącznik), lub
b. jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
12. Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2020 r. poz. 1913 oraz z 2021 r. poz. 1655) wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.
13. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
 administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centralny Ośrodek Sportu, ul. Łazienkowska 6a, 00-449 Warszawa.
 Dane kontaktowe do Inspektora Ochrony Danych: [email protected], tel. 513790306 ;
 Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego na ”Sukcesywne dostawy soków i napojów - cz. I oraz słodyczy -cz. II do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu” odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2022 r. poz. 1710 z późn. zm.), dalej „ustawa Pzp”;
 Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
 obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
 w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
 posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych *;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: 16/2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 2

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część I – Sukcesywne dostawy soków i napojów do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
Lp. Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu - kryteria stosowane w celu oceny równoważności (jeżeli dotyczy) jm ilość
1. Sok pomarańczowy - wyprodukowany z 100 % zagęszczonego soku, pasteryzowany, niegazowany, naturalnie mętny, bez dodatku cukru, konserwantów, barwników, słodzików i aromatów innych niż odzyskanych w procesie zagęszczania soków i przecierów. Opakowanie kartonik 1litr - firmy TYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny szt 300
2 Nektar czarna porzeczka - wyprodukowany z 100 % zagęszczonego soku, pasteryzowany, niegazowany, naturalnie mętny, bez dodatku cukru, konserwantów, barwników, słodzików i aromatów innych niż odzyskanych w procesie zagęszczania soków i przecierów, wzbogacony witaminą C, pasteryzowany naturalnie mętny Opakowanie kartonik o pojemności 1 litr -firmy TYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny szt 300
3 Sok jabłkowy - wyprodukowany z 100 % zagęszczonego soku, pasteryzowany, niegazowany, naturalnie mętny, bez dodatku cukru, konserwantów, barwników, słodzików i aromatów innych niż odzyskanych w procesie zagęszczania soków i przecierów. Opakowanie kartonik 1litr - firmy TYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny szt 300
4 Nektar z czerwonych grejfrutów -wyprodukowany z zagęszczonego soku o zawartości owoców minimum 50 %,pasteryzowany ,słodzony,naturalnie mętny. Opakowanie karton o pojemności 1 litra - Firmy TYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny. szt 150
5 Sok ze świeżych pomidorów - wyprodukowany z 100 % zagęszczonego soku, pasteryzowany, niegazowany, naturalnie mętny, bez dodatku cukru, konserwantów, barwników, słodzików i aromatów innych niż odzyskanych w procesie zagęszczania soków i przecierów. Opakowanie kartonik 1litr - firmy TYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny szt 36
6 Sok warzywno-owocowy łagodny - o składzie przecieru i sok z gruszek, marchwi, selera i pietruszki.Substancje wzbogacające witaminę C .Opakowanie kartonik o pojemności 0,50 litra - firmy TYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny szt 24
7 Sok warzywno-owocowy -o składzie przecieru i soku z pomidorów, jabłek, marchwi, buraków ćwikłowych, selera, brokułów, szpinaku, porów, cebuli pasteryzowany.Opakowanie kartonik o pojemności 0,50 litra - firmyTYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny szt 24
8 Sok Warzywno owocowy -pikantny -wyprodukowany z przecieru i soku z jabłek, marchwi, selera i petruszki.Opakowanie kartonik o pojemności 0,50 litra - firmy TYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny szt 24
9 Sok marchew - truskawka, marchew-malina-jabłko, banan-jabłko-brzoskwinia, marchwiowo-jabłkowo-pomarańczowy lub inne smaki owocowe,przecierowy pasteryzowany typu KUBUŚ -.Opakowanie butelka szklana o pojemności 0,3 litra - firmy TYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny szt 80
10 Napój wiśniowo-jabłkowy jabłkowo-brzoskwiniowy, jabłko mięta, jabłko-arbuz, pomarańcza-brzoskwinia lub inne smaki owocowe, wyprodukowany z soków zagęszczonych, niegazowany, pasteryzowany. Opakowanie butelka szklana o pojemnosci 0,25 litra - firmy TYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny. szt 300
11 Nektar wiśniowy z miąższem owoców -wyprodukowany z zagęszczonego soku o zawartości owoców minimum 35%,pasteryzowany,niegazowany.Opakowanie kartonik o pojemności 1 litra .Firmy TYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny szt 42
12 Sok pomarańczowy 100% -opakowanie pet lub butelka szklana o pojemności 0.3 -l-firmy Tymbark,Tarczyn lub produktt równoważny szt 80
13 nektar czarna porzeczka 100%-opakowanie pet lub butelka szklana o pojemności 0.3 l,firmy Tymbark,Tarczyn lub produkt równoważny szt 80
14 Napój gazowany typu-pepsi,coca cola,cola light,pepsi light,cola 0% cukru,pepsi 0 % cukru,mirinda,fanta,sprite-butelka szklana o pojemności 0.2-0.25 l-opkaowanie zwrotne….................. szt 240
15 napój gazowany typu-pepsi,coca cola,cola light,pepsi light,cola 0% cukru,pepsi 0 % cukru,mirinda,fanta,sprite-butelka plastikowa o pojemności 0.5 l--….................. szt 500
16 woda źródlana gazowana lub niegazowana typu Górska Natura,Kropla Beskidu-butelka szklana o pojemności 0.25-0.33 l,lub produkt równoważny,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, szt 500
17 Napój gazowany typu Kinley Tonic Water,tonic-butelka szklana o pojemnośco 0.2-0.25 l/opakowanie zwrotne/ szt 80
18 Napój Lipton Ice Tea-różne smaki-opakowanie-butelka plastikowa lub szklana o pojemności 0.5 szt 24
19 Sok jabłkowy 100%-opakowanie pet lub butelka szklana o pojemnośco 0.3 l,firmy Tymbark,Tarczyn lub produkt równoważny szt 60
20 Napoje z owoców egoztycznych - owoce świata np; - Kaktus-limonka-jabłko, Limonka-cytryna-mięta, granat-winogrona-grapefruit-jabłko, Mango-Jabłko-Pomarańcza-cytryna, Żurawina-czarna jagoda-jabłko lub różne smaki owocowe - wyprodukowany z zagęszczonego soku, pasteryzowany, niegazowany. Opakowanie kartonik o pojemności 1 litra. Firmy TYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny szt 140
21 Nektar Ananasowy - wyprodukowany z 100 % zagęszczonego soku, pasteryzowany, niegazowany, naturalnie mętny, bez dodatku cukru, konserwantów, barwników, słodzików i aromatów innych niż odzyskanych w procesie zagęszczania soków i przecierów. Opakowanie kartonik o pojemności 1 litra .Firmy TYMBARK, FORTUNA, HORTEX lub produkt równoważny szt 60

4.2.6.) Główny kod CPV: 15320000-7 - Soki owocowe i warzywne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowy

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część II - Sukcesywne dostawy słodyczy do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
Lp. Nazwa oraz opis wymaganych cech danego asortymentu jm ilość
1. BATON typu MARS- nugatowe nadzienie oblane mleczną czekoladą, opakowanie standardowe 51g. szt 300
2. Baton typu Snickers
Batonik z nugatowym nadzieniem, ze świeżo prażonymi orzeszkami ziemnymi oblanymi karmelem i mleczną czekoladą, -masa netto 50 g. szt 400
3. BATON typu TWIX- ciasteczka oblane karmelem i mleczną czekoladą , opakowanie standardowe 50g szt 500
4. CZEKOLDA typu Alpen Gold NUSSBEISSER - z orzechami, mleczna i gorzka o wadze 100 g. Pakowana po 20 szt. szt 40
5. CZEKOLADA typu MILKA- waga 100 g o smaku mlecznym, orzechowym, jogurtowym, troskawkowym, cream i chocolate dessert, biała, karmel, bakaliowa. szt 50
6. Wafelek typu PRINCE POLO CLASSIC- kruchy wafel z kremem kakaowym oblany czekoladą. Waga 35g opakowanie standardowe. szt 800
7. Czekolada wedel rozne smaki/bez gorzkiej/ waga min.90 gr szt 10
8. WAFLE W CZEKOLADZIE typu Princessa Maxi- lekki, puszysty wafelek oblany czekoladą o smakach kokosowa biała, orzechowa, mleczna czekolada. Waga min 44/45g szt 400
9. Ciastka pieguski różne smaki- waga min 120 gr szt 40
10. Ciastka Jeżyki różne smaki -waga opak min 140 gr szt 40
11. Wafelek typu KINDER BUENO-wafel pokryty czekoladą ,wypełniony delikatnym mleczno-orzechowym nadzieniem ,waga min 43 gr/2 x min,21,5 g/ szt 30
12. Orzeszki ziemne - firmy Feliks, puszka o wadze min.140 g.solone, z miodem szt 40
13. Czekolada gorzka - WEDEL 64% waga min 90 g szt 10
14. Ciastka delicje-kombinacja soczystej galaretki,miękkiego biszkoptu i aksamitenj czekolady różne smaki/pomarańczowy,malinowy,morelowy-opak o wadze min.145 gr szt 50
15. Wafle familijne z nadzieniem-różne smaki/śmietankowe,orzechowe.kakaowe,trusk-śmietankowe//-waga opakowania min 175 gr szt 30
16. Chipsy lays różne smaki/fromage,paprykowe,zielona cebulka,bekon/ opak min.140 gr szt 60
17. Bombonierka Raffaelo-kokosowy smakołyk z chrupiącego wafelka z migdałem w kremie,całośc obsypana płatkami kokosa opak 150 gr-każda czekoladka zawinięta osobno szt 15
18. Bombonierka Ferrero Rocher-orzech laskowy w kremie czekoladowym,otoczony chrupkim wafelkiem,oblany czekoladą,obsypany kawałakmi orzecha laskowego,każda czekoladaka zawinięta oddzielnie-waga 200 gr szt 20
19. Paluszki słone typu lajkonik-opak. 70 gr szt 40
20. Bombonierka typu MERCI - opakowanie o wadze 250 g firmy Storck szt 10
21. Bombonierka typu Toffiefe - opakowanie o wadze 125 g firmy Storck. szt 10
22. Czekolada typu MILKA - waga 270 g o smaku mlecznym szt 80
23. Wafelek typu Knoppers- mleczno-orzechowy waga min. 25 g. Firmy Strock szt. 200

4.2.6.) Główny kod CPV: 15842300-5 - Wyroby cukiernicze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowy

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100,00

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w polskich normach przenoszących normy europejskie oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia, a wykonawca powinien posiadać atesty i/lub pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają wskazanym normom. wymagane jest złożenie odpowiedniego oświadczenia o treści wskazanej w pkt. 8 uzupełniającego formularza oferty, a zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających powyższe okoliczności i jakość produktów przy danej dostawie - oświadczenie według pkt. 8 załącznika nr 2 oraz oświadczenia o cechach oferowanych produktów wymagane w tabeli asortymentowej każdej z części zamówienia w kol. 5

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak

5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:

oświadczenie według pkt. 8 załącznika nr 2 oraz oświadczenia o cechach oferowanych produktów wymagane w tabeli asortymentowej każdej z części zamówienia w kol. 5

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

Inne środki dowodowe (nie wynikające z ustawy Prawo zamówień publicznych) – Zamawiający przed podpisaniem umowy wzywa wykonawcę, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, do złożenia w wyznaczonym terminie, aktualnego na dzień złożenia, oświadczenia na potwierdzenie braku podstaw wykluczenia z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. (Dz.U. z 2023 r. poz. 1497) o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

Oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP oraz oświadczenie na potwierdzenie braku podstaw wykluczenia z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. (Dz.U. z 2023 r. poz. 1497) o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

ZMIANA UMOWY
1. Strony dopuszczają możliwość zmiany umowy w trakcie jej wykonywania w zakresie zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT) na podstawie odrębnych przepisów, które wejdą w życie po dniu zawarcia umowy, od dnia dokonania zmian przepisów w tym zakresie, proporcjonalnie do wprowadzonych zmian przepisów,
2. Wniosek o dokonanie zmiany Umowy należy przedłożyć na piśmie, a okoliczności stanowiące podstawę zmiany Umowy powinny być uzasadnione, a w miarę możliwości również udokumentowane przez Wykonawcę.
3. Zmiany Umowy, za wyjątkiem zmiany ustawowej stawki podatku od towarów i usług (VAT), o której mowa w ust. 1, nie mogą skutkować wzrostem cen jednostkowych brutto w ramach przedmiotu umowy.
4. Zmiana postanowień zawartej Umowy może nastąpić za zgodą obu Stron wyrażoną na piśmie, pod rygorem nieważności.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-03-27 08:00

8.2.) Miejsce składania ofert: platforma e-zamówienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-03-27 08:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-04-25