jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Przetarg

DOSTAWY PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH

26-04-2024, 14:42

Dane kontaktowe

ARESZT ŚLEDCZY W BYDGOSZCZY
ul. Wały Jagiellońskie 4,85-131 Bydgoszcz
e-mail: [email protected]
http:// www.sw.gov.pl

Kontaktując się z firmą powiedz, że zdobyłeś o niej informacje dzięki portalowi elektryka.org!
Dziękujemy!
Szczegóły przetargu

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
DOSTAWY PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: ARESZT ŚLEDCZY W BYDGOSZCZY

1.3.) Oddział zamawiającego: Dział Kwatermistrzowski

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 091393218

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Wały Jagiellońskie 4

1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz

1.5.3.) Kod pocztowy: 85-131

1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: [email protected]

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający

jednostka organizacyjna więziennictwa

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

DOSTAWY PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7b8c9e29-0398-11ef-b21f-3ab44b58c1d6

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00304480

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-04-26

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00228335/04/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.3 Artykuły spożywcze

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-7b8c9e29-0398-11ef-b21f-3ab44b58c1d6

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składnie ofert, wymiana
informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków
określonych w ustawie „Pzp”, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, w postaci platformy e-Zamówienia, która
dostępna jest pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl i ePUAPu, dostępnego pod adresem: https://epuap.gov.pl/wps/portal oraz za
pomocą poczty elektronicznej: [email protected]
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca musi posiadać konto
podmiotu ,,Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i
warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce ,,Centrum Pomocy”. Sposób sporządzenia dokumentów
elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe
odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla
dokumentów elektronicznych. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust.1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w
sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w
przepisach
rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i
przekazuje się jako załączniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie będą miały
bezpośredniego zastosowania. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa
Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci
elektronicznej:
a. w formatach określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i
przekazuje się jako załącznik), lub
b. jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanejprzy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści
wiadomości e-mail lub w treści ,,Formularza do komunikacji”).
Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, zawierają informacje stanowiące
tajemnicę przedsiębiorstwa. wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio
wyznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku ,,Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.
Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert , odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do
komunikacji dostępnych w zakładce ,, Formularze” (,,Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem ,, Formularzy do komunikacji”
odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do
komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk ,,dodaj załącznik”). W przypadku
załączników, które są zgodne z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów
elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być
opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia, podpisem zewnętrznym
lub wewnętrznym. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu (zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się do przesyłanej wiadomości
uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ
zewnętrzny).
Maksymalny rozmiar plików przesłanych za pośrednictwem ,,Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików
przesyłanych jako załączniki do jednego formularza).
W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail:
[email protected] (nie dotyczy składania ofert).

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DKW.2232.4.2024

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 5

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Towar musi charakteryzować się dobrą jakością i walorami smakowymi, bez obcych posmaków i zapachów. Artykuły muszą być z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia, dostarczane bez zanieczyszczeń, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Każda partia doręczonego towaru musi posiadać etykiety z informacjami o nazwie produktu spożywczego, nazwie i adresie producenta, gramaturze, dacie produkcji i przydatności do spożycia oraz warunkach przechowywania.


Część nr 1 – RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
1 Bulion warzywny Koncentrat zupy w proszku, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15891500-5 kg 924
2 Cynamon Mielony, sypki, niezbrylony, w postaci proszku lub granulek, smak i zapach charakterystyczny pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15872200-3 kg 74
3 Czosnek granulowany Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871270-7 kg 147
4 Herbata granulowana Smak i zapach charakterystyczny, w postaci granulek, pakowana w worki od 5 do 25 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15863200-7 kg 1281
5 Koperek suszony Smak i zapach charakterystyczny, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15893000-4 kg 139
6 Kwasek cytrynowy Smak i zapach charakterystyczny, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15893000-3 kg 84
7 Liść laurowy Suszony, niezmielony, w postaci liści, smak i zapach charakterystyczny, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15872300-4 kg 221
8 Majeranek Zapach charakterystyczny, w postaci suszonego i rozdrobnionego ziela, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15872300-4 kg 305
9 Majonez Konsystencja gładka, struktura nierozwarstwiona, kolor i smak charakterystyczny, zawartość tłuszczu 70-80%,pakowany w pojemniki plastikowe lub słoiki do 1 kg. Termin przydatności do spożycia minimum 3 miesiące od daty dostawy 15871273-8 kg 277
10 Musztarda Konsystencja jednolita, produkt nie rozwarstwiający się; kolor, zapach i smak charakterystyczny; pakowany w opakowania od 0,5 do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 3 miesiące od daty dostawy 15871250-1 kg 420
11 Ocet Smak i zapach charakterystyczny; przejrzysty, w opakowaniach od 0,5 do 5 L , termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871110-8 l 945
12 Papryka suszona Smak, zapach i barwa charakterystyczne, w postaci proszku, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15890000-3 kg 168
13 Pieprz naturalny Mielony. Smak, zapach i barwa charakterystyczne, w postaci proszku, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15872100-2 kg 378
14 Przyprawa płynna do zup (w l) Konsystencja płynna, zabarwienie ciemnobrązowe, na bazie białka sojowego. Pakowana w opakowania o pojemności od 1 do 5 L 15871210-9 kg 1050
15 Przyprawa uniwersalna Mieszanka suszonych ziół i przypraw, w postaci proszku lub granulek, bez grudek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871270-7 kg 851
16 Sól Niezbrylona, sypka. Barwa typowa, bez zanieczyszczeń. Jodowana lub niejodowana. Opakowania od 1 do 25 kg. Termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15872400-5 kg 3854
17 Ziele angielskie Ziarna suszone, niezmielone. Zapach charakterystyczny, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871270-7 kg 210
18 Zupa barszcz biały Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15891400-4 kg 777
19 Zupa barszcz czerwony Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15891400-4 kg 914
20 Zupa pieczarkowa Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15891400-4 kg 601
21 Zupa żurek w postaci proszku lub granulek, pakowana w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15891400-4 kg 315
22 Zupa ogonowa Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15891400-4 kg 1638
23 Żelatyna Niezbrylona, sypka. Barwa typowa, bez zanieczyszczeń. Opakowania od 1 do 5 kg. Termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15800000-6 kg 21
24 Miód naturalny Nie sztuczny, kolor i konsystencja charakterystyczne, opakowanie 25 g, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 03142100-9 kg 11
25 Curry Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15872000-1 kg 11
26 Oregano Zapach charakterystyczny, w postaci suszonego i rozdrobnionego ziela, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15870000-1 kg 23
27 Natka pietruszki suszona Smak i zapach charakterystyczny, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15893000-4 kg 38
28 Sos grzybowy Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871260-4 kg 798
29 Sos myśliwski Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871260-4 kg 210
30 Sos pieczeniowy Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871260-4 kg 546
31 Sos boloński Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871260-4 kg 1155
32 Sos pomidorowy Smak i zapach charakterystyczny, w postaci proszku lub granulek, pakowany w worki od 1 do 5 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15871260-4 kg 1155

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 2 - CUKIER BIAŁY
Cukier Biały, kryształ, w postaci sypkiej, pakowany w worki od 5 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15831200-4 kg 5303

Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Towar musi charakteryzować się dobrą jakością i walorami smakowymi, bez obcych posmaków i zapachów. Artykuły muszą być z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia, dostarczane bez zanieczyszczeń, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Każda partia doręczonego towaru musi posiadać etykiety z informacjami o nazwie produktu spożywczego, nazwie i adresie producenta, gramaturze, dacie produkcji i przydatności do spożycia oraz warunkach przechowywania.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15831200-4 - Cukier biały

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Towar musi charakteryzować się dobrą jakością i walorami smakowymi, bez obcych posmaków i zapachów. Artykuły muszą być z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia, dostarczane bez zanieczyszczeń, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Każda partia doręczonego towaru musi posiadać etykiety z informacjami o nazwie produktu spożywczego, nazwie i adresie producenta, gramaturze, dacie produkcji i przydatności do spożycia oraz warunkach przechowywania.

Flaki sojowe Teksturyzowane białko sojowe w postaci kostek rożnej wielkości, produkt suchy pakowany w worki od 5 do 25 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15890000-3 kg 840
Granulat sojowy Teksturyzowane białko sojowe w postaci granulatu, produkt suchy pakowany w worki od 5 do 25 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15890000-3 kg 693
Kostka sojowa Teksturyzowane białko sojowe w postaci kostek rożnej wielkości, produkt suchy pakowany w worki od 5 do 25 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15890000-3 kg 851
Kotlety sojowe Teksturyzowane białko sojowe w postaci kotletów o wadze 6 – 10 g, produkt suchy pakowany w worki od 5 do 25 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15890000-3 Kg 2793
Pasztet sojowy Bez dodatków pochodzenia zwierzęcego, opakowanie typu alupak z tzw. zawleczką do otwierania, bez wad zamknięcia, niezdeformowane, waga 100 – 130 g, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15890000-3 kg 63

4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 4 – PRODUKTY ZBOŻOWE
Chrupki kukurydziane Wygląd swoisty, barwa biała lub jasnożółta, niepokruszone, pakowane w worki od 0,100 do 1 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15613310-4 kg 42
Kasza jęczmienna Barwa jasnoszara, zapach i smak swoisty, zawartość ziaren połamanych oraz mączki nie więcej niż 1,5%, pakowany w worki od 5 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15613000-8 kg 8631
Kasza manna Bez grudek, mąki i otrąb, barwa biała z odcieniem żółtawym, zapach i smak swoisty, bez zanieczyszczeń, pakowany w worki od 15 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15613000-8 kg 2793
Kasza gryczana Prażona, barwa jasnobrązowa do brunatnej, zapach i smak swoisty, zawartość ziaren połamanych oraz mączki nie więcej niż 1,5%, pakowany w worki od 5 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15613000-8 kg 105
Mąka pszenna jasna, typ 450,500,550 Bez grudek, barwa jednolita, biała z odcieniem żółtym, zapach i smak swoisty. Pakowana w worki od 15 do 50 kg, jasna typ 450, 500, 550. Termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15612100-2 kg 5880
Płatki kukurydziane Barwa właściwa dla produktu, zapach i smak swoisty, niepokruszone. Pakowane w worki od 1 do 20 kg, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15613311-1 kg 315
Chleb ryżowy W postaci wafli, pakowany w opakowania do 130 g, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15810000-9 kg 210
Ryż biały Ziarno zdrowe, czyste, suche, zawartość ziaren połamanych oraz mączki nie więcej niż 1,5%, barwa biała, smak i zapach swoiste pakowany w worki od 5 do 50 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15614300-8 kg 10080
Budyń
(bez cukru) Smakowy, w postaci sypkiej, niezbrylowany, pakowany w opakowania do 1 kg, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15600000-0 kg 389
Kisiel (bez cukru) Smakowy, w postaci sypkiej, niezbrylowany, dostępny w różnych smakach (w tym cytrynowy), barwa zgodna ze smakiem. Pakowany w opakowania do 1 kg, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15620000-0 kg 357
Mąka ziemniaczana Barwa biała, zapach i smak swoisty, pakowana w worki od 15 do 50 kg, bez zawartości glutenu, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15620000-0 kg 441
Płatki owsiane Barwa właściwa dla produktu, zapach i smak swoisty, niepokruszone. Pakowane w worki od 1 do 20 kg, termin przydatności do spożycia minimum 6 miesięcy od daty dostawy 15613380-5 kg 273


Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Towar musi charakteryzować się dobrą jakością i walorami smakowymi, bez obcych posmaków i zapachów. Artykuły muszą być z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia, dostarczane bez zanieczyszczeń, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Każda partia doręczonego towaru musi posiadać etykiety z informacjami o nazwie produktu spożywczego, nazwie i adresie producenta, gramaturze, dacie produkcji i przydatności do spożycia oraz warunkach przechowywania.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15613300-1 - Produkty zbożowe

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Część nr 5 – MAKARONY
1 Makaron kolanka Produkt otrzymany z surowców pochodzących z przemiału ziarna pszenicy zwyczajnej i wody. Bez dodatku jaj, mąki sojowej i pochodnych soi. Odpowiednio uformowany i wysuszony. Zawartość makaronu zdeformowanego przed ugotowaniem wynosi nie więcej niż 10%. Pakowany w worki papierowe lub foliowe, maksymalnie do 25 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 m-cy od terminu dostawy. 15851100-9 kg 10584
2 Makaron łazanki Produkt otrzymany z surowców pochodzących z przemiału ziarna pszenicy zwyczajnej i wody. Bez dodatku jaj, mąki sojowej i pochodnych soi. Odpowiednio uformowany i wysuszony. Zawartość makaronu zdeformowanego przed ugotowaniem wynosi nie więcej niż 10%. Pakowany w worki papierowe lub foliowe, maksymalnie do 25 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 m-cy od terminu dostawy. 15851100-9 kg 3045
3 Makaron świderki Produkt otrzymany z surowców pochodzących z przemiału ziarna pszenicy zwyczajnej i wody. Bez dodatku jaj, mąki sojowej i pochodnych soi. Odpowiednio uformowany i wysuszony. Zawartość makaronu zdeformowanego przed ugotowaniem wynosi nie więcej niż 10%. Pakowany w worki papierowe lub foliowe, maksymalnie do 25 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 10 m-cy od terminu dostawy. 15851100-9 kg 6132

Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia lub zawilgocenia. Towar musi charakteryzować się dobrą jakością i walorami smakowymi, bez obcych posmaków i zapachów. Artykuły muszą być z odpowiednio długim okresem przydatności do spożycia, dostarczane bez zanieczyszczeń, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach. Każda partia doręczonego towaru musi posiadać etykiety z informacjami o nazwie produktu spożywczego, nazwie i adresie producenta, gramaturze, dacie produkcji i przydatności do spożycia oraz warunkach przechowywania.

4.2.6.) Główny kod CPV: 15851100-9 - Makaron niegotowany

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zgodnie z postanowieniami umowy - projekt stanowi załącznik do swz

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-05-14 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: za pośrednictwem platformy e-zamówienia

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-05-14 09:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-06-12