google

    jedzenie, firmy spożywcze, branża spożywcza

    Kursy walut 16.08.2018
    1 USD
    3.7871
    0.0103
    1 EUR
    4.3105
    0.0104
    1 CHF
    3.8131
    0.0104
    1 GBP
    4.8135
    -0.0097
    1 RUB
    0.0568
    0.0003
    Newsletter
    Otrzymuj wiadomości o nowościach w branży
    Podaj imię i nazwisko:
    Twój adres email:
     
    Zobacz na mapie
    Chcę dodać:
    W zasięgu km

    • Wiadomości

    • Liczba artykułów: 672
    Weź to na chłodno! Chłodnik na kilka sposobów - zdjęcie

    Weź to na chłodno! Chłodnik na kilka sposobów


    Pełne słońce, gorące wieczory, wręcz tropikalne noce, rozgrzany piasek pod stopami… W ciągu ostatnich kilku dni lato dało się nam poznać ze swojej najgorętszej strony. Teraz ostatnią rzeczą, o jakiej myślimy, jest żmudne przygotowywanie...
    Zabarwienie pozytywne, czyli spożywcze barwniki naturalne a sztuczne - zdjęcie

    Zabarwienie pozytywne, czyli spożywcze barwniki naturalne a sztuczne


    Istnieje potwierdzony przez naukowców związek pomiędzy postrzeganym kolorem, a wzrostem apetytu. Nic dziwnego więc, że w przypadku produktów spożywczych istotne są nie tylko walory smakowe, ale i estetyczne.
    Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Opakowań - Warsaw Pack 2019 - zdjęcie

    Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Opakowań - Warsaw Pack 2019


    Warsaw Pack to specjalistyczne wydarzenie mające na celu skupienie wszystkich gałęzi branż opakowaniowych. Jedyne w Polsce miejsce gdzie znajdziemy cały ciąg technologiczny w jednym miejscu z podziałem na poszczególne strefy.
    Co powinno znaleźć się w karcie dobrej restauracji? - zdjęcie

    Co powinno znaleźć się w karcie dobrej restauracji?


    Każdy początkujący restaurator zadaje sobie pytania o to, jak skonstruować doskonałą kartę. I choć docelowo jest to oczywiście sprawa indywidualna, to warto jednak pamiętać o kilku zasadach, które zapewnią nam szansę na sukces w branży...
    Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie” - zdjęcie

    Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”


    Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXIX atestacji żywności...
    Strusina - mięso XXI wieku - zdjęcie

    Strusina - mięso XXI wieku


    Lista zalet strusiego mięsa jest proporcjonalna do wielkości strusia. Strusina to doskonała alternatywa dla wołowiny i drobiu. Jest niskokaloryczna i bogata w składniki odżywcze, ma wyczuwalny słodki smak. Można ją jeść zarówno w formie...

    Co wpływa na jakość produktów nabiałowych?


    Wysokojakościowe produkty nabiałowe są zasługą pracy wielu sektorów. Cały proces rozpoczyna się od prawidłowego przygotowania farmy oraz hodowli zwierząt, a kończy dopiero na dystrybucji i sprzedaży gotowego wyrobu. Najważniejszym...

    Dlaczego warto kupować mięso bezpośrednio od producenta?


    W ostatnich latach znacznie zmieniła się struktura rynku mięsnego w Polsce. Obecnie głównymi ośrodkami dystrybucji mięsa są sieci supermarketów. Na znaczeniu straciły niewielkie sklepy firmowe oferujące wyroby mięsne bezpośrednio...
    Polskie Normy dotyczące branży spożywczej - czerwiec 2018 - zdjęcie

    Polskie Normy dotyczące branży spożywczej - czerwiec 2018


    Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej - czerwiec 2018
    Budyń z ryżu Białego marki Britta z jabłkiem - zdjęcie

    Budyń z ryżu Białego marki Britta z jabłkiem


    Budyń z ryżu Białego marki Britta z jabłkiem to przykłąd smacznego i pełnowartosciowego deseru.  
    TRANS, jak i dlaczego eliminować te tłuszcze w diecie - zdjęcie

    TRANS, jak i dlaczego eliminować te tłuszcze w diecie


    Tłuszcze trans w ostatnim czasie zyskały złą sławę. Nic dziwnego, bo należy ich unikać ze względów zdrowotnych. Skąd jednak wiedzieć, jaka żywność je zawiera lub jak je ograniczać w diecie, gdzie znaleźć pomocne informacje –...
    Jak podać, by smakowało lepiej? - zdjęcie

    Jak podać, by smakowało lepiej?


    Jedzenie to jedna z podstawowych potrzeb człowieka. O tym, jak ważne są okoliczności, w których spożywamy posiłki, nie trzeba nikogo przekonywać. Jak i o tym, że forma ich podania jest równie istotna. Badania psychologów...
    Polskie Normy dotyczące branży spożywczej - maj  2018 - zdjęcie

    Polskie Normy dotyczące branży spożywczej - maj 2018


    Zestawienie Polskich Norm dotyczących branży spożywczej - maj 2018
    Międzynarodowy Kongres Pokoleń - zdjęcie

    Międzynarodowy Kongres Pokoleń


    Międzynarodowy Kongres Pokoleń Fundacji Firmy Rodzinne - 4.10.18 Warszawa. Poznaj nas i zadbaj o przyszłość swojej firmy!
    Jak rozpoznać zdrową żywność? - zdjęcie

    Jak rozpoznać zdrową żywność?


    Na współczesnym rynku znaleźć można coraz więcej produktów określanych mianem zdrowej żywności. Jest to odpowiedź producentów produktów spożywczych na rosnące potrzeby społeczeństwa. 
    Aby w pełni wykorzystać funkcjonalność portalu
    wymień swoją przeglądarkę na nowszą wersję.