Kawa towarzyszy nam każdego dnia, jest źródłem energii i doskonałym sposobem na relaks. Jedną z marek, która zasługuje na szczególną uwagę, jest Segafredo. Dlaczego warto spróbować kawy z tej właśnie marki? Oto kilka powodów.
Mąka pełnoziarnista uznawana jest za zdrowszą alternatywę dla białej. Z tego też powodu istnieje kilka wskazań zdrowotnych do jej używania.
„Lavazza Paradiso in tazza” - „Kawa Lavazza, niebo w filiżance”
Jej ojczyzną jest Etiopia, historia sięga wielu stuleci wstecz, a aromat towarzyszy nam każdego dnia. Kawa, bo o niej oczywiście mowa, od 1949 roku jest sercem firmy Tchibo, która produkuje ją nie tylko z należytą starannością, ale i pasją. Teraz marka, bazując na swoim bogatym doświadczeniu, prezentuje swoisty przewodnik po tym, wciąż jeszcze nieodkrytym, świecie. Przypadający na 29 września Dzień Kawy to idealny moment, aby poznać tajniki jej przygotowania.
Kawa to nie tylko napój o wyjątkowym smaku, który niweluje zmęczenie oraz pobudza organizm.
W naszych kuchniach jest magiczny skarb, który często bierzemy za pewnik. Jest nim mąka – podstawowy składnik wielu potraw, ale czy zdajemy sobie sprawę, jak wiele magii kryje się w tym zwykłym produkcie?
Dynia to królowa jesieni, a Pumpkin Spice Latte to oryginalna, aromatyczna kawa, która podbiła serca miłośników kofeiny.
Kawa, którą otrzymujemy poprzez zalanie zmielonych ziaren wrzątkiem, powstaje dzięki procesom, bez których jej aromat i smak nie mogłyby istnieć.
Wielu przedsiębiorców zastanawia się nad tym, jak zwiększyć wydajność swoich pracowników oraz jak sprawić, by spotkania biznesowe przebiegały w miłej atmosferze. Oba problemy można rozwiązać w prosty i przyjemny sposób.
Kawa, dla wielu z nas jest nieodłącznym elementem śniadania, czy też obowiązkowym dodatkiem do słodkiego deseru. Na jej spożycie wpływa m.in. pora dnia, a nawet samopoczucie. Z piciem kawy związane są także pewne przyzwyczajenia i upodobania.
Codzienny dylemat „kawa czy herbata” znany jest chyba każdemu z nas. Oba napoje nieodłącznie towarzyszą nam, czy to w trakcie śniadań, czy też podczas spotkań towarzyskich.
Jeśli ktoś mówi, że nie przepada za smakiem kaszy, to znaczy, że nie trafił jeszcze na swoją ulubioną. Jest wiele różnych rodzajów kasz, a sposobów ich przyrządzania – dziesiątki. Jadali je królowie, gościły zarówno na szlacheckich stołach, jak i w wiejskich kuchniach. Kasze – zdrowe, różnorodne oraz niezwykle bogate w cenne składniki odżywcze.
Wiele osób nie wyobraża sobie poranka bez wypicia filiżanki aromatycznej kawy. Coraz większą popularnością cieszy się ten napój przygotowany w ekspresach ciśnieniowych. Część z nich ma już wbudowane młynki. Jednak są też modele, do których trzeba samodzielnie przygotować kawę. W jaki sposób to zrobić, aby cieszyć się naprawdę wyborną kawą?
Dobrą kawiarnię można rozpoznać po aromacie kawy, jaki się unosi w lokalu. To on przyciąga klientów, którzy uwielbiają delektować się dobrze zaparzonym napojem.