jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Wynik wyszukiwania

 
Włoski stół zamiast wiejskiego. Czy nowy weselny trend to rzeczywiście zdrowsza alternatywa? zdjęcie

Włoski stół zamiast wiejskiego. Czy nowy weselny trend to rzeczywiście zdrowsza alternatywa?

Letnie miesiące, szczególnie te z literką „r” w nazwie to szczyt sezonu ślubnego. Wesele to dla nowożeńców jeden z najpiękniejszych dni w życiu. To także uroczystość pełna tradycji, choć obecnie niektóre zwyczaje mocno ewoluują lub w ich miejsce pojawiają się nowe. Coraz częściej spotykaną nowością jest zamiana stołu wiejskiego na… włoski. O komentarz czy jest to jedynie nowy trend czy faktycznie zdrowsza i coraz bardziej powszechna alternatywa, poprosiliśmy dietetyczkę Annę Janiszewską-Janowicz z LUX MED.

Czytaj więcej

 
Trzy przekąski na Andrzejki, których musisz spróbować zdjęcie

Trzy przekąski na Andrzejki, których musisz spróbować

Andrzejki tuż tuż. Jeśli planujesz imprezę w domu i chcesz zaprosić znajomych, przygotuj specjalne menu.

Czytaj więcej

 
Prosciutto, chorizo, a może salami Czyli szynki i kiełbasy z róznych stron świata zdjęcie

Prosciutto, chorizo, a może salami Czyli szynki i kiełbasy z róznych stron świata

Jest wiele sposobów na to jak przygotować świetny obiad. Jednym z nich może być wykorzystanie do przygotowania potrawy, doskonałej - szynki lub kiełbasy. Występują one w wielu odmianach i idealnie komponują się z różnego rodzaju daniami. Oto kilka propozycji przygotowanych przez szefa kuchni Knorr - Piotra Murawskiego, na wykorzystanie ich w przygotowaniu pysznych dań obiadowych.

Czytaj więcej

 
Tradycyjna, smaczna, efektowna – sałatka warstwowa z szynką zdjęcie

Tradycyjna, smaczna, efektowna – sałatka warstwowa z szynką

Okres karnawału celebrujemy zwykle w gronie przyjaciół przy suto zastawionym stole.

Czytaj więcej

 
Przekąski dla niespodziewanych gości zdjęcie

Przekąski dla niespodziewanych gości

Któż z nas nie odebrał kiedyś smsa od przyjaciół lub znajomych o treści: „Jesteśmy w pobliżu, możemy wpaść na moment?”. Niezapowiedziane wizyty są przyjemne, ale mogą stanowić dla gospodarzy powód do stresu związanego z chęcią należytego ugoszczenia przybywających z nagła gości. Przedstawiamy trzy przepisy na przekąski, które można przygotować szybko i niemalże od ręki. Z pewnością przydadzą się w okresie karnawału…

Czytaj więcej

 
Bałkańskie śniadanie z dodatkiem jajek zdjęcie

Bałkańskie śniadanie z dodatkiem jajek

W kuchni bałkańskiej bardzo często wykorzystuje się ciasto filo i tworzy za jego pomocą delikatne przekąski, które można jeść o każdej porze dnia. Nasza propozycja na śniadanie to połączenie ciasta z farszem na bazie jajek.

Czytaj więcej

 
Kanapkowe wariacje z jajkiem zdjęcie

Kanapkowe wariacje z jajkiem

Może być ozdobą garden party albo karnawałowego przyjęcia. Spotkamy ją w uczniowskim plecaku i w wykwintnej restauracji. Cóż to za przekąska? Oczywiście: kanapka. Podrzucamy wam dzisiaj kilka pomysłów na kanapki z jajkiem, które zjecie ze smakiem, ale najpierw nie będziecie mogli oderwać od nich wzroku!

Czytaj więcej

 
Pyszna Wielkanoc z wędlinami Hańderek zdjęcie

Pyszna Wielkanoc z wędlinami Hańderek

Wielkanoc to wielkie święto nie tylko duchowe, ale i kulinarne. Po długiej nieobecności, związanej z postem na stół wracają wędliny i jaja. Kolorowe pisanki cieszą oko, a tradycyjne wędliny smakują wyjątkowo, jak nigdy dotąd. Wykonane z najlepszej polskiej wieprzowiny szynki i kiełbasy marki Hańderek uświetnią wielkanocne ucztowanie. A czy Ty już wybrałeś swoje ulubione wędliny z oferty świątecznej?  

Czytaj więcej

 
Wariacja na temat azjatyckiej zupy – ramen z jajem zdjęcie

Wariacja na temat azjatyckiej zupy – ramen z jajem

Ramen to danie kojarzone z Japonią, które jednak powstało w Chinach. Jego podstawowym składnikiem jest makaron w bulionie wzbogacony najróżniejszymi dodatkami, np. tak jak w naszym przepisie – jajkiem.

Czytaj więcej

 
Jajko w zieleni, czyli kilka inspiracji na talerzu zdjęcie

Jajko w zieleni, czyli kilka inspiracji na talerzu

Jaja to prawdziwe skarbnice substancji odżywczych. Jeśli połączymy je ze świeżymi warzywami, mamy prosty sposób na dostarczenie organizmowi niezbędnych witamin i minerałów. Szczególnie o tej porze roku takie dania są nie tylko zdrowe, ale wyjątkowo smaczne. Wystarczy kilka jajek, szczypiorek, koperek, pietruszka, rzodkiewka lub szparagi i błyskawicznie wyczarujemy potrawy, które równie szybko znikną z talerzy.

Czytaj więcej

 
Pomysł na lekką, wiosenną przekąskę: sakiewki z szynką Dębową, gruszką i serem feta zdjęcie

Pomysł na lekką, wiosenną przekąskę: sakiewki z szynką Dębową, gruszką i serem feta

Po długiej zimie czas odstawić kaloryczne posiłki i zastąpić je lekkimi, pożywnymi przekąskami Nie potrzebujesz wiele – wystarczą odpowiednie produkty, odrobina fantazji i ciekawy przepis. Zainspiruj się naszą propozycją na pyszne sakiewki z szynką Dębową i gruszką, faszerowaną serem feta i orzechami włoskimi.

Czytaj więcej

 
Kultowy klasyk w jesiennym wydaniu – kotlety jajeczne z papryką na grillowanej cukinii zdjęcie

Kultowy klasyk w jesiennym wydaniu – kotlety jajeczne z papryką na grillowanej cukinii

Szukacie pomysłu na szybki i pyszny obiad bez mięsa? Proponujemy kotlety jajeczne! Są łatwe do zrobienia, bardzo sycące i niedrogie. Poniżej znajdziecie prosty przepis na wersję z papryką, która dodaje im wyrazistości. Kropkę nad i stanowi grillowana cukinia.

Czytaj więcej

 
Świetna na lato - galantyna z szynką, jajkiem i warzywami zdjęcie

Świetna na lato - galantyna z szynką, jajkiem i warzywami

Danie o długiej historii, ostatnio trochę rzadziej pojawiające się na polskich stołach. Przyrządzane z mięsa i warzyw zalanych bulionem z dodatkiem żelatyny. Mowa oczywiście o galarecie zwanej też galantyną – potrawie, którą zajadali się już Jagiellonowie. Warto też dodać, że zdrowej, pożywnej i… chłodnej. Idealnej na letnie upały.

Czytaj więcej

 
Swojska egzotyka, czyli warstwowa tortilla z szynką, jajkiem i warzywami zdjęcie

Swojska egzotyka, czyli warstwowa tortilla z szynką, jajkiem i warzywami

Tortilla to rodzaj płaskiego, okrągłego placka, który powstał w Ameryce Południowej i stanowi doskonałą bazę do tworzenia innych potraw. Dlatego proponujemy połączyć jego egzotykę ze słowiańskimi składnikami i stworzyć jedyną w swoim rodzaju warstwową tortillę z szynką i jajkiem.

Czytaj więcej

 
Po świętach: sałatka w stylu zero waste z białą kiełbasą, jajkiem i groszkiem zdjęcie

Po świętach: sałatka w stylu zero waste z białą kiełbasą, jajkiem i groszkiem

Po świętach w Twojej lodówce jest jeszcze całkiem sporo wielkanocnego jedzenia?

Czytaj więcej

 

Wszystkich: 114