jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

17. Targi Mleczarstwa MLECZNA REWIA

W maju AmberExpo na trzy dni stanie się miejscem  prezentacji nowych produktów, technologii, widowiskowych konkursów i pokazów. 

Targi Mleczarstwa MLECZNA REWIA MTG

W maju AmberExpo na trzy dni stanie się miejscem  prezentacji nowych produktów, technologii, widowiskowych konkursów i pokazów. Targowa oferta skierowana jest przede wszystkim do profesjonalistów, których napędza pasja do gotowania i zdrowego żywienia.

W dniach 27-29 maja 2015 r. w AmberExpo odbędą się targi dedykowane branży spożywczo-gastronomicznej:

  • 13. Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych POLFISH
  • 16. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa  BALTPIEK
  • 17. Targi Mleczarstwa MLECZNA REWIA
  • 18. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów GASTROEXPO

KUCHARZ ŹRÓDŁEM SUKCESU RESTAURACJI

Organizatorzy i partnerzy targów przygotowali szereg kreatywnych szkoleń, seminariów i wykładów, skierowanych głównie do młodzieży szkół branżowych. Ich celem jest podnoszenie kwalifikacji i rozwijanie ambicji młodych kucharzy, piekarzy, cukierników oraz osób związanych z branżą gastronomiczną. A mowa będzie m. in. o filozofii cateringu i nowoczesnych technikach podawania potraw, krojenia warzyw i owoców oraz zasadach tworzenia deserów restauracyjnych i pralin. Wszak źródłem sukcesu restauracji jest profesjonalnie wyszkolony kucharz - czego dowiedzie Krzysztof Szulborski – Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, mistrz świata BBQ 2006, rekordzista Guinnessa w gotowaniu zupy jarzynowej oraz największej porcji grillowanego suma. Swoją wiedzą i doświadczeniem podzielą się również inne autorytety branży kulinarnej i cukierniczej: Malika Juchnowicz (nominowana w kategorii Kobieta Szef 2015 w pierwszej edycji przewodnika Gault et Millau Polska, finalistka TOP Chef). Efektowną atrakcją targów będą z pewnością pokazy barmańskich trików w wykonaniu jednej z firm barmańskich w Polsce partnera targów - BarCocktail.

DOBRA I ZŁA ŻYWNOŚĆ

Drugiego dnia targów dzięki Akademii Skutecznej Diety poznamy odpowiedzi na pytania: dlaczego warto jeść chleb, dlaczego ludzie kupują coraz mniej pieczywa i co powinien zawierać zdrowy chleb. Mowa też będzie o dobrej i złej żywności, najmodniejszych dietach-cud, ryzyku ich stosowania i jedzeniu typu  fast-food - czemu ono szkodzi i co powoduje? Bo przecież nie od dziś wiadomo, że „jesteśmy tym, co jemy” – o czym też będzie mowa na targach.

KONKURSOWE MENU

Niezwykle widowiskowym elementem targów są towarzyszące im konkursy. Młodzi adepci sztuki kulinarnej walczyć będą o miejsca na podium w III Ogólnopolskiej Sztafecie Kulinarnej Młodych Kucharzy. Tym razem każda drużyna będzie musiała wykonać zakąskę z dorsza bałtyckiego i śledzia, danie z polędwicy wołowej i topinambur oraz deser z białej czekolady, papryczki chili, wiśni i melisy.

Ze sztuką cukiernictwa zmierzą się z kolei utalentowani uczniowie szkół branżowych w ramach IV edycji Konkursu Cukierniczego o Puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukierników w Gdańsku „Kuźnia Słodkich

Talentów”. Tegorocznym tematem konkursu będzie Świat Salvadora Dali. Jury oceniać będzie smak, wygląd i dekoracje wykonanych tortów i deserów w zadanej tematyce. A zawodników obu konkursów wspierać będzie znany showman Krzysztof Skiba.

WYKŁADY DLA PROFESJONALISTÓW

Przedstawiciele Marine Stewardship Council z Polski i Wielkiej Brytanii poprowadzą seminarium o nowych standardach certyfikacji rybołówstwa i łańcucha dostaw  z udziałem gości ze świata nauki, sektora przemysłu rybnego oraz handlu. Z inicjatywy Magazynu Przemysłu Rybnego i SealedAir odbędzie się z kolei forum „Innowacyjne opakowania dla przemysłu rybnego”.  Zainteresowanych dotacjami  firma BIG-POL zaprasza na wykład „Zmiany, zmiany, zmiany… Dotacje w praktyce”, a temat  „Globalnych Trendów w Przetwórstwie Mleczarskim” poruszy firma Tetra Pak sp. z o.o.

Podczas poprzedniej edycji Targów swoją ofertę zaprezentowało blisko 250 wystawców z 8 krajów. Imprezę odwiedziło ponad 5000 zwiedzających.

Serdecznie zapraszamy!

POLFISH / BALTPIEK / GASTROEXPO / MLECZNA REWIA
27–28 maja, godz. 10.00-17.00
29 maja, godz. 10.00-16.00
AmberExpo | ul. Żaglowa 11, Gdańsk |amberexpo.pl

Artykuł został dodany przez firmę

Międzynarodowe Targi Gdańskie SA

Międzynarodowe Targi Gdańskie SA specjalizują się w organizowaniu branżowych imprez dla wielu dziedzin gospodarki: targi i wystawy, kongresy i konferencje, seminaria  i szkolenia, zjazdy i zloty, wystawy gospodarcze, jarmarki, imprezy plenerowe i masowe.

Zapoznaj się z ofertą firmy


Inne publikacje firmy


Podobne artykuły


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.