20-12-2018, 00:00
Nie lubimy długo gotować, ale lubimy dobrze zjeść. Nowoczesne urządzenia kuchenne to rozwiązanie dla wszystkich, którzy chcą gotować zdrowo, smacznie i… szybko. W dobrze urządzonej kuchni nie może zabraknąć szybkowaru.
Gotuj smacznie i zdrowo
Przyrządzanie zdrowych i smacznych dań wydaje się długie i pracochłonne.
Zalety szybkowaru
Nazwa „szybkowar” doskonale oddaje charakter urządzenia – szybko gotuje. Sekret tkwi w wysokim ciśnieniu, jakie wytwarza się wewnątrz urządzenia. To właśnie ono pozwala znacznie skrócić czas gotowania. Szacuje się, że dzięki użyciu szybkowaru możemy przygotować obiad aż do 70% szybciej niż przy tradycyjnej formie gotowania. Przy czym trzeba zaznaczyć, że użytkownik ma do wyboru gotowanie tradycyjne i szybkie. Szybkowary umożliwiają także podgrzewanie gotowych dań i utrzymywanie ciepłej temperatury wiele godzin. Można gotować na parze, dusić i piec. To wielofunkcyjne urządzenie ułatwia między innym przygotowywanie potraw jednogarnkowych. Ograniczenie stosowania tłuszczu sprawia, że przygotowane w szybkowarze potrawy są lekkostrawne i niskokaloryczne, a jednocześnie niesamowicie aromatyczne i smaczne. Spełniają wszelkie wymogi dań z kategorii fit (Zobacz: Chcesz gotować zdrowiej?Pomoże Ci w tym blender próżniowy!).
Kilka szczegółów technicznych
Nowoczesne szybkowary wyposażone są w cyfrowy, dotykowy panel sterowania, za pomocą którego szybko i łatwo zaprogramujemy urządzenie. Do wyboru jest kilkanaście różnych funkcji. To dość, by móc przyrządzać różnorodne dania z kuchni całego świata. Oprócz tego można ręcznie ustawić parametry pracy szybkowaru, co w praktyce daje nieograniczone możliwości konfiguracji. Na uwagę zasługuje łatwość czyszczenia – nikt nie lubi po obiedzie długo zmywać. Dzięki powłoce antyadhezyjnej, pokrywającej dno naczynia, czyszczenie urządzenia odbywa się bezproblemowo. Szybkowar Eldom może pochwalić się zakresem temperatury 30 – 160°C. Dzięki temu możliwa jest obróbka termiczna produktów na wiele sposobów (gotowanie, duszenie, pieczenie itp.). Pięciolitrowy garnek jest wystarczająco duży, by przygotować w nim obiad dla całej rodziny. Warto też zwrócić uwagę na niski pobór prądu. Szybkowar pobiera zaledwie 900 W.
Dlaczego szybkowar jest tym, czego potrzebujesz?
Lubisz, kiedy „samo się robi”? Zaprogramuj szybkowar i czekaj na sygnał dźwiękowy. Nie musisz pilnować, czy się nie przypala ani mieszać co jakiś czas.
Lubisz dania „w sosie własnym” bez dodatkowego tłuszczu? Szybkowar przygotuje je dla ciebie naprawdę szybko. I do tego będą smaczne!
Lubisz nowinki technologiczne i chętniej zaprogramujesz urządzenie, niż skorzystasz z tradycyjnego garnka i patelni? Szybkowar spełnia wszystkie warunki nowoczesnego urządzenia kuchennego.
Lubisz oszczędzać nie tylko czas, ale i pieniądze? Przygotowując posiłki w szybkowarze, oszczędzasz jedno i drugie.
Artykuł sponsorowany
Podobne artykuły
Komentarze