jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Szybkowar - jak działa i dlaczego warto mieć go w swojej kuchni?

Nie lubimy długo gotować, ale lubimy dobrze zjeść. Nowoczesne urządzenia kuchenne to rozwiązanie dla wszystkich, którzy chcą gotować zdrowo, smacznie i… szybko. W dobrze urządzonej kuchni nie może zabraknąć szybkowaru.

Nie lubimy długo gotować, ale lubimy dobrze zjeść. Nowoczesne urządzenia kuchenne to rozwiązanie dla wszystkich, którzy chcą gotować zdrowo, smacznie i… szybko. W dobrze urządzonej kuchni nie może zabraknąć szybkowaru.

Gotuj smacznie i zdrowo

Przyrządzanie zdrowych i smacznych dań wydaje się długie i pracochłonne.

Szybkowar - jak działa i dlaczego warto mieć go w swojej kuchni?
Stąd często zadowalamy się zjedzonym na szybko hamburgerem, makaronem polanym tłustym sosem, nieprawidłowo smażonym mięsem. Na co dzień nie mamy czasu, by zastanowić się, gdzie popełniamy błąd. Tymczasem nie wystarczy włączyć do codziennej diety porcji surowych warzyw i owoców (chociaż niewątpliwie jest to ważny element posiłków), by mówić o zdrowym odżywianiu. Błędem jest także przekonanie, że zdrowa żywność to tylko kiełki i koktajle zawierające super food. W zdrowej diecie jak najbardziej znajduje się miejsce na mięso i ryby. Jedyną kwestią, na jaką koniecznie trzeba zwrócić uwagę, jest sposób jego przyrządzania. Dobrym wyborem jest gotowanie w szybkowarze.

Zalety szybkowaru

Nazwa „szybkowar” doskonale oddaje charakter urządzenia – szybko gotuje. Sekret tkwi w wysokim ciśnieniu, jakie wytwarza się wewnątrz urządzenia. To właśnie ono pozwala znacznie skrócić czas gotowania. Szacuje się, że dzięki użyciu szybkowaru możemy przygotować obiad aż do 70% szybciej niż przy tradycyjnej formie gotowania. Przy czym trzeba zaznaczyć, że użytkownik ma do wyboru gotowanie tradycyjne i szybkie. Szybkowary umożliwiają także podgrzewanie gotowych dań i utrzymywanie ciepłej temperatury wiele godzin. Można gotować na parze, dusić i piec. To wielofunkcyjne urządzenie ułatwia między innym przygotowywanie potraw jednogarnkowych. Ograniczenie stosowania tłuszczu sprawia, że przygotowane w szybkowarze potrawy są lekkostrawne i niskokaloryczne, a jednocześnie niesamowicie aromatyczne i smaczne. Spełniają wszelkie wymogi dań z kategorii fit (Zobacz: Chcesz gotować zdrowiej?Pomoże Ci w tym blender próżniowy!).

Kilka szczegółów technicznych

Nowoczesne szybkowary wyposażone są w cyfrowy, dotykowy panel sterowania, za pomocą którego szybko i łatwo zaprogramujemy urządzenie. Do wyboru jest kilkanaście różnych funkcji. To dość, by móc przyrządzać różnorodne dania z kuchni całego świata. Oprócz tego można ręcznie ustawić parametry pracy szybkowaru, co w praktyce daje nieograniczone możliwości konfiguracji. Na uwagę zasługuje łatwość czyszczenia – nikt nie lubi po obiedzie długo zmywać. Dzięki powłoce antyadhezyjnej, pokrywającej dno naczynia, czyszczenie urządzenia odbywa się bezproblemowo. Szybkowar Eldom może pochwalić się zakresem temperatury 30 – 160°C. Dzięki temu możliwa jest obróbka termiczna produktów na wiele sposobów (gotowanie, duszenie, pieczenie itp.). Pięciolitrowy garnek jest wystarczająco duży, by przygotować w nim obiad dla całej rodziny. Warto też zwrócić uwagę na niski pobór prądu. Szybkowar pobiera zaledwie 900 W.

Dlaczego szybkowar jest tym, czego potrzebujesz?

Lubisz, kiedy „samo się robi”? Zaprogramuj szybkowar i czekaj na sygnał dźwiękowy. Nie musisz pilnować, czy się nie przypala ani mieszać co jakiś czas.

Lubisz dania „w sosie własnym” bez dodatkowego tłuszczu? Szybkowar przygotuje je dla ciebie naprawdę szybko. I do tego będą smaczne!

Lubisz nowinki technologiczne i chętniej zaprogramujesz urządzenie, niż skorzystasz z tradycyjnego garnka i patelni? Szybkowar spełnia wszystkie warunki nowoczesnego urządzenia kuchennego.

Lubisz oszczędzać nie tylko czas, ale i pieniądze? Przygotowując posiłki w szybkowarze, oszczędzasz jedno i drugie.

Artykuł sponsorowany