jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Zestawy do sushi dla początkujących

Tradycyjne japońskie danie z roku na rok cieszy się coraz większym powodzeniem, a składniki czy akcesoria do sushi w sklepach zachęcają do tego, by przygotować tę potrawę także w domu.

Tradycyjne japońskie danie z roku na rok cieszy się coraz większym powodzeniem, a składniki czy akcesoria do sushi w sklepach zachęcają do tego, by przygotować tę potrawę także w domu. Niewątpliwie kusi świeżość składników, orientalny smak, a także sposób jedzenia. Poza tym sushi jest obecnie bardzo modne. Polacy wychodzą do restauracji, zamawiają dania do domu, a także uczą się jak samemu przygotować różnego rodzaju smakołyki. Tym samym charakterystyczne rolki z ryżem są wymieniane jednym tchem przy wspominaniu o najpopularniejszych potrawach obok kuchni polskiej, włoskiej i fast foodów.

Zestawy do sushi dla początkujących

Niezbędniki do zrobienia sushi dostępne w sklepie

W profesjonalnym sklepie https://sushi-sklep.pl/ bez problemu znaleźć można produkty i różnorodne akcesoria, które ułatwiają przygotowanie sushi. Dlatego właśnie wiele osób decyduje się na zwijanie rolek w domu oraz przygotowanie innych typów tradycyjnego dania na imprezy czy też na obiad. Możliwości jest dużo, a podstawą jest ryż zaprawiony octem oraz rozmaite ryby, owoce morza, wodorosty i warzywa. Niezmiennie z tym daniem nierozerwalnie związane są chrzan wasabi, marynowany imbir oraz sos sojowy. Tradycyjnie sushi je się za pomocą pałeczek lub palcami, a szczególnie ta pierwsza opcja wymaga nieco wprawy, ale daje bardzo dużo satysfakcji. Osoby początkujące często wybierają gotowy zestaw. To świetny pomysł na prezent oraz wprowadzenie w pewien rodzaj rytuału. W jednym opakowaniu otrzymuje się wszystko, czego potrzeba.

Jak zrobić sushi w domu?

Japoński zestaw do sushi https://sushi-sklep.pl/zestawy-do-sushi to mata bambusowa do przewijania, pałeczki, ryż, nori, ocet ryżowy. To komplet, który pozwala rozpocząć przygodę ze zwijaniem rolek. W nich może się znaleźć to, co lubimy – świeży łosoś, krewetki, warzywa, owoce oraz inne dodatki w rozmaity wy wersjach – grillowanej, surowej czy też marynowanej. Podstawą sushi jest ryż. W tym wypadku chodzi o wybór odpowiedniego gatunku przeznaczonego do tego dania, a także przygotowanie składnika w określony sposób. Same ziarna są krótkie i klejące. Wymagają przepłukania przed ugotowaniem. Należy doprowadzić do stanu, gdy woda, w której ma się gotować ryż do sushi, będzie przezroczysta. Całość odstawia się na kwadrans, a następnie gotuje się według przepisu. Pod koniec tego procesu dodaje się dwie łyżki octu ryżowego.

Zaproszenie do orientalnej uczty

Najczęściej – szczególnie na początku przygody z tym japońskim daniem, warto przygotować sushi maki. Do tego niezbędne są płaty nori, czyli prasowane algi morskie. Na to kładzie się ryż i ulubione dodatki – rybę, awokado, ogórek, paluszki krabowe, majonez lub serek Philadelphia, pędy bambusa i wiele innych ulubionych smaków. Najlepiej składniki pokroić w cienkie paski, ponieważ wówczas całość się dobrze zwija, trzyma się po przekrojeniu oraz efektownie prezentuje się na talerzu. Należy pamiętać, że składniki muszą być świeże, a ryba pochodzić z pewnego źródła.

Artykuł sponsorowany


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.