jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Przełamując monotonię - różnorodność smaków w waflach ryżowych

Wafle ryżowe już od jakiegoś czasu nie są tylko ciekawym dodatkiem do diety. Świadomość żywieniowa Polaków rośnie, a ta lekka, smaczna przekąska stała się nieodzownym składnikiem codziennego jadłospisu. Należy jednak wspomnieć, że dla osób poszukujących nowych doznań kulinarnych, ich charakterystyczny smak po czasie może wydać się nieco monotonny. Na szczęście nie musi tak być. Wybierając różne warianty wafelków z ziaren ryżu, wprowadzisz do swojego menu tak bardzo pożądaną różnorodność.

wafle ryżowe sonko

Wafle ryżowe już od jakiegoś czasu nie są tylko ciekawym dodatkiem do diety. Świadomość żywieniowa Polaków rośnie, a ta lekka, smaczna przekąska stała się nieodzownym składnikiem codziennego jadłospisu. Należy jednak wspomnieć, że dla osób poszukujących nowych doznań kulinarnych, ich charakterystyczny smak po czasie może wydać się nieco monotonny. Na szczęście nie musi tak być. Wybierając różne warianty wafelków z ziaren ryżu, wprowadzisz do swojego menu tak bardzo pożądaną różnorodność.

Zalety wafli ryżowych można wymieniać niemal w nieskończoność. Ta niepozorna przekąska jest cennym źródłem składników odżywczych, witamin i minerałów. Cechuje się niską wartością energetyczną, więc bez obaw mogą sięgać po nią nawet osoby na diecie redukcyjnej. Stanowi wyśmienitą alternatywę dla słonych przekąsek, ale może być też zamiennikiem dla tradycyjnych wyrobów piekarskich – chleba i bułek – podobnie zresztą jak pieczywo lekkie i sucharki. Wyśmienicie smakują bez żadnych dodatków, ale zachwycają też w połączeniu z humusem, kremem orzechowym, pastą warzywną, wędlinami i serami. Niestety, człowiek z natury nie lubi monotonii, także kulinarnej. Czy to oznacza, że wyśmienite krążki ryżowe mogą zagościć w jadłospisie tylko na jakiś czas? Absolutnie nie! SONKO ma w swojej ofercie wiele wariantów tej wyśmienitej przekąski, które dosłownie rozpieszczają bogactwem smaku.

Wafle ryżowe SONKO – różne warianty, zawsze wyśmienity smak

Jak smakują tradycyjne wafle ryżowe, wie każdy, kto choć raz miał okazję spróbować tej przekąski. Są wytrawne, lekko słone, a jednak na tyle neutralne, że bez problemu można łączyć je z najróżniejszymi produktami spożywczymi. Sprawdzają się nie tylko w diecie osób unikających glutenu i chcących zrzucić zbędne kilogramy. Po ryżowe krążki można sięgnąć zawsze wtedy, gdy chcemy wrzucić coś na ząb. Co jednak zrobić w sytuacji, gdy mamy ochotę na małą odmianę? To proste. Wystarczy sięgnąć po inny wariant tej zdrowej przekąski. W tym miejscu wielu osobom z pewnością przychodzą na myśl wafle ryżowe w czekoladzie. Skojarzenie jak najbardziej słuszne, ale warto podkreślić, że to tylko jedna z wielu możliwości.

Wszystkim, którzy mają ochotę na przekąskę o niepowtarzalnym smaku, polecamy wafle z dodatkiem alg morskich i pestek dyni. To idealna propozycja dla koneserów wytrawnych pyszności, którzy chcą wzbogacić swój jadłospis o cenne witaminy, minerały i nienasycone kwasy tłuszczowe. Inna propozycja – wafle z solą morską. Ten wariant szczególnie docenią osoby szukające alternatywy dla tradycyjnego pieczywa.

Coś na słodko? Proszę bardzo – wafle ryżowe z czekoladą SONKO. Dostępne z deserową lub mleczną polewą, jako znane i lubiane krążki lub w formie batonów, rozpieszczają bogactwem smaku. Alternatywą dla nich mogą być wafle w polewie jogurtowej. Oba warianty nie tylko smakują wyśmienicie, ale także obfitują w cenne składniki odżywcze, witaminy i związki mineralne. To sprawia, że stanowią najlepszą alternatywę dla zwykłych słodkości, dla których nie ma miejsca w zdrowej, prawidłowo zbilansowanej diecie.

Artykuł sponsorowany


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.