31-08-2018, 00:00
Autor/ Redaktor naukowy / Tłumacz: Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń
Objętość: ok. 300 s.
ISBN: 978-83-01-20047-3
Format: B5
Rodzaj oprawy: miękka
Cena: 59 zł
Termin wydania: 2018-09-03
EPUB/MOBI – TAK
IBUK – TAK
Proces badania żywności jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w produkcji artykułów spożywczych. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy żywności są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów spożywczych w pełni bezpiecznych i nie zagrażających zdrowiu i życiu konsumentów. Wykonywanie wszechstronnych badań artykułów spożywczych pozwala na zapewnienie odpowiedniej jakości i trwałości wyrobów. Przedstawiona do recenzji praca stanowi pewnego rodzaju przewodnik po ujętych normami metodach badania wybranych towarów spożywczych.
Profesor AGH Wiktor Kubiński z zespołem naukowców przedstawia kolejną książkę z towaroznawstwa i badania towarów – tym razem praktyczne kompendium wiedzy dotyczące zastosowania metod badania towarów spożywczych.
Obecna książka zawiera przegląd bardzo wielu metod badania takich towarów spożywczych, jak np.:
Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków – technologów, specjalistów ds. kontroli jakości itd.
Informacja o autorze/ redaktorze
dr hab. inż. Wiktor Kubiński
profesor Akademii Górniczo Hutniczej w Krakowie
Wydział Zarządzania
Autor:
dr inż. Mariusz Niekurzak
adiunkt w Katedrze Badań Operacyjnych na Wydziale Zarządzania
Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie
Prowadzi zajęcia z przedmiotów technicznych dotyczących szeroko rozumianej nauki o materiałach i towarach dla różnych zastosowań. Jest współautorem 2 książek z zakresu wiedzy o towarach przemysłowych i ponad 40 artykułów naukowych i rozdziałów w książkach z obszaru nauk technicznych i ekonomicznych.
dr inż. Ewa Kubińska-Jabcoń
adiunkt w Katedrze Badań Operacyjnych na Wydziale Zarządzania Akademii Górniczo- Hutniczej w Krakowie
Prowadzi zajęcia z przedmiotów technicznych i zarządzania produkcją, wykłada m.in. Materiałoznawstwo, Towaroznawstwo. Zainteresowania naukowe skupiają się na analizie ryzyka w różnych gałęziach gospodarki. Jest autorką około 64 artykułów oraz dwóch książek
Z recenzji dra hab. inż. Marka Ryczka oraz dra inż. Sławomira Klatki,
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Kolejna z serii publikacja – przewodnik po najważniejszych badaniach
z zakresu jakości i wartości odżywczej wybranych towarów spożywczych.
Autorzy, wykładowcy Akademii Górniczo Hutniczej w Krakowie skupili się w tej książce m.in. na badaniu następujących grup towarów spożywczych:
Publikację kierujemy m.in. do studentów wydziałów towaroznawstwa uczelni ekonomicznych, uczelni rolniczych i przyrodniczych oraz różnych uczelni technicznych, np. wydziałów zarządzania i inżynierii produkcji.
Książką powinni być również zainteresowani pracownicy działów kontroli jakości firm z szeroko pojętej branży spożywczej, technolodzy w przedsiębiorstwach oraz specjaliści wykorzystujący omawiane tutaj materiały.
Artykuł został dodany przez firmę
PWN od początku swojego istnienia jest źródłem wiarygodnej, rzetelnej wiedzy. W Grupie PWN dobrze rozumiemy wagę naszego zobowiązania i cenimy tradycję, na której wychowały się pokolenia Polaków.
Inne publikacje firmy
Podobne artykuły
Komentarze