01-04-2019, 00:00
Wielkanoc to wielkie święto nie tylko duchowe, ale i kulinarne. Po długiej nieobecności, związanej z postem na stół wracają wędliny i jaja. Kolorowe pisanki cieszą oko, a tradycyjne wędliny smakują wyjątkowo, jak nigdy dotąd. Wykonane z najlepszej polskiej wieprzowiny szynki i kiełbasy marki Hańderek uświetnią wielkanocne ucztowanie. A czy Ty już wybrałeś swoje ulubione wędliny z oferty świątecznej?
Wielkanoc to najważniejsze Święto w tradycji chrześcijańskiej. Po wielu dniach postu, w ramach świętowania nareszcie ucztujemy wspólnie z rodziną i przyjaciółmi. Na nasze stoły przybrane w wiosenne dekoracje powracają jaja – zdobione różnorodnymi technikami. Jednak najbardziej czekamy na inne niepowtarzalne smaki Wielkanocy. Chcemy nareszcie cieszyć się smakiem tradycyjnych wędlin. Wędzone szynki, parzone kiełbasy i pieczone pasztety to one sprawiają, że Wielkanoc to nie tylko duchowość, ale i radość ze wspólnych tradycyjnych posiłków.
Tradycyjnie do żurku wielkanocnego
Wyrazisty smak Wielkanocy – wędliny TRADYCYJNE
W okresie przedświątecznym z dużo większą uwagą dokonujemy zakupów wędlin. Szynki, pasztety i kiełbasy przeznaczone na stół wielkanocny muszą być tradycyjne, wyjątkowo samcze i aromatyczne. Najlepiej gdyby w 100 % dorównywały tym, których smak pamiętamy z dzieciństwa.
Coraz częściej chcemy, aby wędliny podawane podczas wielkanocnych posiłków były naturalne, przygotowane bez dodatku konserwantów i wzmacniaczy smaku.
Podobne artykuły
Komentarze