jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Podpłomyk ze szparagami

Wiosna… Po zimowych miesiącach na naszym stole mamy świeże warzywa. Urozmaicamy naszą dietę o rzodkiewkę, sałatę, szczypiorek, szpinak i moje ukochane szparagi.

Wiosna… Po zimowych miesiącach na naszym stole mamy świeże warzywa. Urozmaicamy naszą dietę o rzodkiewkę, sałatę, szczypiorek, szpinak i moje ukochane szparagi. Sezon na nie jest krótki, więc należy szybko przygotować z nich coś smacznego.

Podpłomyk ze szparagami

Moja propozycja to podpłomyk ze szparagami.

Składniki na ciasto:

  • 15 g oleju
  • 110 g letniej wody
  • 10 g drożdży
  • 200 g mąki pszennej ekologicznej z Młynomagu
  • 1/2 łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

Ciasto wyrabiamy i odstawiamy do wyrośniecia

Szparagi blanszujemy przez 3 minuty w osolonej wodzie.

Składniki na sos:

Przygotowujemy sos do posmarowania

  • 4 łyżki serka mascarpone
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • 3 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Śmietankę i serek mieszamy i wciskamy czosnek

Wyrośnięte ciasto wałkujemy, smarujemy sosem, układamy szparagi. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 225 stopni. Pieczemy 20 min. Do smaku możemy posypać ulubionym serem.

Smacznego!

Artykuł został dodany przez firmę

Młynomag Sp.j.

Nasz młyn położony jest w sercu Warmii i Mazur, pośród żyznych pól słynących z upraw zbóż konsumpcyjnych. To korzystne położenie pozwala nam produkować mąkę z surowców najwyższej jakości. Mąka z "Młynomagu" jest w 100% naturalna.

Zapoznaj się z ofertą firmy


Inne publikacje firmy


Podobne artykuły


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.