jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Chilli con carne zapiekane z nachosami i Oliwkami z pastą paprykową OLE!

Co potrzebujesz do przygotowania potrawy?

Chilli con carne zapiekane z nachosami i Oliwkami z pastą paprykową OLE!

Co potrzebujesz do przygotowania potrawy?

  • 1 duża puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 500 g mielonej wołowiny (możemy użyć mięsa wołowo-wieprzowego)
  • 400 g krojonych pomidorów (bez skórki) + 300 g passaty pomidorowej
  • 6 szt. pomidorków koktajlowych
  • ok. 30 g żółtego sera
  • Oliwki z pastą paprykową zielone OLE!
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • posiekana natka pietruszki
  • 1 opakowanie nachos’ów
  • przyprawy: szczypta papryki słodkiej, chilli, suszonej kolendry, kminku, cynamonu oraz gałki muszkatołowej – można użyć gotowej przyprawy meksykańskiej
Chilli con carne zapiekane z nachosami i Oliwkami z pastą paprykową OLE!

Jak działać?

Cebule siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso. Smażymy aż zmieni kolor. Dodajemy pomidory wraz z passatą i rozgniecionym czosnkiem. Przyprawiamy i gotujemy ok. 20-30 min. 

W połowie gotowania dodajemy fasolę oraz kukurydzę. Danie przekładamy do żaroodpornego półmiska. Na wierzchu układamy połówki pomidorków, oliwki OLE! oraz nachos. Całość obficie posypujemy żółtym serem. Wstawiamy do piekarnika na ok.10 min, aż do ser się rozpuści. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Gotowe w niecałą godzinę.