23-06-2021, 11:40
LokalnyRolnik.pl to wirtualny targ prawdziwego jedzenia. Łączy konsumentów wybierających zdrowe jedzenie, wyprodukowane w sposób zrównoważony, z zaufanymi rolnikami i małymi wytwórcami. Platforma umożliwia złożenie przez internet zamówienia na wyroby z różnych gospodarstw z całej Polski i odbiór świeżych produktów już kolejnego dnia.
Powstały w 2014 roku Lokalny Rolnik to inicjatywa Sylwii i Andreja Modiców, rodziców Zarji cierpiącej na alergie pokarmowe. Dostrzegając lukę na rynku ekologicznej żywności, małżeństwo powołało do życia internetowe targowisko. Dzięki niemu konsumenci zyskują łatwiejszy dostęp do zdrowego, tradycyjnego jedzenia, a lokalne manufaktury rolnicze i hodowlane mogą szerzej eksponować swoje wytwory.
Od początku działalności firma dba o propagowanie idei stylu życia zgodnego ze zrównoważonym światem. Swoją misję realizuje, promując zdrowe nawyki żywieniowe i wspierając drobnych rzemieślników, z zachowaniem pełnego szacunku dla natury. Wartości zrównoważonego rozwoju integrują stale rosnącą społeczność Lokalnego Rolnika.
LokalnyRolnik.pl skupia osoby poszukujące zdrowej alternatywy dla wysoko przetworzonej żywności, produkowanej przy użyciu konserwantów i chemicznych ulepszaczy. Firma w codziennych działaniach zachęca do podejmowania świadomych wyborów w kwestiach żywieniowych, podkreślając ich pozytywny wpływ na zdrowie i samopoczucie klientów. Na wirtualnym targu dostępne są wyłącznie produkty o czystej etykiecie, z krótkim terminem przydatności, wytworzone dzięki naturalnym, bezpiecznym metodom. Zakupy za pośrednictwem platformy pozwalają osobom prowadzącym intensywny tryb życia w komfortowy sposób zyskać dostęp do świeżego jedzenia w uczciwych cenach.
Na wirtualnym straganie swoje produkty wystawiają właściciele małych gospodarstw pracujący w sposób daleki od standardów przemysłowych. Wyróżniają ich niekonwencjonalne metody uprawy i hodowli, często oparte na wieloletnich tradycjach rodzinnych. Część afiliowanych gospodarstw posiada certyfikat ekologiczny. Lokalny Rolnik wspiera drobnych wytwórców jedzenia w duchu slow food, oferując współpracę na uczciwych zasadach. Platforma stwarza okazję do promocji produktów z poszczególnych regionów Polski, budząc coraz większy apetyt wśród mieszkańców wielkich miast na tradycyjne, rzemieślnicze dobra.
Firma stoi na straży zachowania najwyższych standardów produkcji jedzenia przy jednoczesnej trosce o środowisko. Partnerzy Lokalnego Rolnika przechodzą proces weryfikacji w aspekcie m.in. wykorzystania naturalnych składników, dobrego traktowania zwierząt, jak i dążenia do zminimalizowania negatywnego wpływu na naturę. Założyciele firmy dbają o to, aby rozwijała się zgodnie z zasadami środowiskowej odpowiedzialności biznesu. Wprowadzają zaawansowane rozwiązania logistyczne, by zmniejszać ślad węglowy oraz niwelować do zera problem marnowania żywności na poziomie dystrybucji.
Zaloguj się na www.lokalnyrolnik.pl i poznaj ofertę wytwórców zlokalizowanych najbliżej ciebie. Złóż zamówienie, wybierając spośród warzyw i owoców z ekologicznych upraw, wiejskich jaj i nabiału, mięsa, wędlin i ryb z małych hodowli, przetworów czy tradycyjnych wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Przesyłka może być dostarczona wprost pod twoje drzwi – możesz ją także odebrać z punktów stacjonarnych znajdujących się w największych polskich miastach (Warszawa, Kraków, Katowice, Wrocław oraz ich okolice). Po zrealizowaniu zamówienia lokalny producent otrzyma pieniądze, a ty możesz wystawić mu wirtualną rekomendację.
Lokalny Rolnik w liczbach:
Więcej informacji dostępnych jest na www.lokalnyrolnik.pl, www.facebook.pl/lokalnyrolnikpl oraz www.instagram.com/lokalnyrolnik
Podobne artykuły
Komentarze