25-02-2022, 08:20
Masło orzechowe jest nie tylko pyszne, ale również zdrowe. Dzięki bogatej zawartości orzechów arachidowych cechuje je wysoka wartość energetyczna bez dodatku cukru i oleju palmowego. Masła orzechowe zawierają ponadto zdrowe tłuszcze, które szczególnie polecane są dla osób aktywnych i dbających o właściwy poziom cholesterolu. Jakie jeszcze właściwości posiadają tego typu artykuły spożywcze i czym kierować się podczas ich wyboru i zakupu, by otrzymać produkt zdrowy, pełnowartościowy i niczym nieodbiegający od tego, jakim jest prawdziwe domowe masło orzechowe?
OstroVit oferuje pasty orzechowe najwyższej jakości bogate w prozdrowotne kwasy tłuszczowe i z kawałkami orzechów wzbogacającymi smak niemal każdego produktu. Są to masła niczym nieodbiegające od wyrobów domowych. Stanowią też świetny dodatek do słodkich deserów. Naturalna zawartość tłuszczu, wśród której nie występuje szkodliwy olej palmowy, powoduje, że masło orzechowe jest zdrowe i polecane jako składnik niemal każdej diety, w tym diety ketogenicznej.
Masła orzechowe to dobra propozycja również dla osób korzystających z różnych form aktywności fizycznej, w tym także sportowców. Posiadają wysoką zawartość białka, błonnika oraz ogromną ilość witamin i minerałów. Dzięki czemu spożywane w rozsądnych ilościach wspierają regenerację po treningu lub stanowią świetną alternatywę dla przekąsek zawierających cukier, czy też innych popularnych artykułów z dodatkiem soli.
Naturalne masło orzechowe to nie tylko orzechy arachidowe. W ofercie OstroVit znajduje się również masło migdałowe i produkty z dodatkiem orzechów laskowych, orzechów włoskich, prażonych arachidów, pistacji, kakao, nerkowca i innych. Prosty skład masła orzechowego bogaty w białko i witaminy spożywany w odpowiednich ilościach nie tylko wpływa na lepsze samopoczucie, ale obniża też stres oksydacyjny. Ten w pełni naturalny produkt zmielony na gładką masę wpływa korzystnie na wiele aspektów naszego zdrowia. Dla miłośników orzechowych produktów dostępne jest również masło orzechowe crunchy.
Masła orzechowe to źródło przeciwutleniaczy oraz produkt zalecany w walce z nowotworami. Wspomaga utratę wagi i wpływa korzystnie na pracę serca. Dzięki zawartości potasu działającego jak elektrolit wspiera również równowagę płynów w organizmie. Stosowane natomiast przez kobiety w ciąży, zapobiega wadom wrodzonym płodu, dzięki wysokiemu stężeniu kwasu foliowego.
Witaminy z grupy B, E oraz A, a także składniki mineralne takie jak miedź, żelazo, magnez, mangan, folian, czy cynk zawarte w maśle orzechowym, czynią z tego produktu świetną opcję żywieniową, która dla wszystkich osób dbających o zdrowie zdecydowanie powinna mieć status must have!
Artykuł sponsorowany
Podobne artykuły
Komentarze