Nasz młyn położony jest w sercu Warmii i Mazur, pośród żyznych pól słynących z upraw zbóż konsumpcyjnych. To korzystne położenie pozwala nam produkować mąkę z surowców najwyższej jakości. Mąka z "Młynomagu" jest w 100% naturalna.
Jak mówi powiedzenie, niekiedy trzeba zmienić wszystko, by wszystko mogło pozostać tak dobre, jak zawsze. Dlatego my również stale się rozwijamy, by utrzymać kilkusetletnią jakość oraz spełnić nowe normy i wymagania (branży oraz klientów).
Młynomag produkuje oraz sprzedaje (stacjonarnie i online) mąkę z jednego z najstarszych działających polskich młynów.
Tradycje tego miejsca sięgają XIV wieku. Młyn położony jest w Reszlu, ok. 30 km od Mrągowa. To serce Warmii i Mazur, i część europejskiego dziedzictwa kulinarnego.
Wyjątkowe rzeczy pochodzą z wyjątkowych miejsc: mąka z Młynomagu to jeden z wyróżnionych produktów regionalnych Warmii i Mazur. Jesteśmy z tego bardzo dumni.
To prawdopodobnie najstarsza lokalizacja młyna w Polsce. Mielono tu ziarno jeszcze przed bitwą pod Grunwaldem!
Od początku mamy własny przepis na jakość — niczego nie komplikować. Niby jasne, a coraz rzadziej spotykane. To czyni nasze produkty wyjątkowymi.
Dobry wypiek powstaje z dobrej mąki, a dobra mąka — z dobrego ziarna. Korzystamy z tych samych dostawców od lat, by zawsze dostarczać Państwu niezmiennie najwyższą jakość.