jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym i orzechami pekan

Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym i orzechami pekan to propozycja na wykwintne, a przy tym zdrowie i proste w przygotowaniu danie.

Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym i orzechami pekan to propozycja na wykwintne, a przy tym zdrowie i proste w przygotowaniu danie.

Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym  i orzechami pekan
Kotleciki jaglane z bobem, pesto pietruszkowym i orzechami pekan
Fot. VOG Polska Sp. z o.o.

Składniki na kotleciki:

  • 300 g kaszy jaglanej
  • 500 g bobu Happy Frucht (waga przed obraniem)
  • 3 łyżki kaparów hiszpańskich Beach Flower
  • 4 ząbki czosnku
  • olej rzepakowy (Rapso)
  • 2 jajka
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Kaszę ugotuj na sypko. Ostudź.
  2. Bób obierz ze skórek. Ostudź, lekko pognieć widelcem.
  3. Połącz kaszę z bobem, dodaj jajka, sól, pieprz oraz pokrojone kapary. Wyrób na jednolitą masę.
  4. Formuj niewielkie kotleciki i smaż na średnim ogniu tak, aby nie przypiekły się za szybko.

Składniki na dodatki:

  • mała kapusta czerwona
  • 1 laska cynamonu
  • olej rzepakowy (Rapso)
  • 300 ml cherry
  • 4 łyżki octu balsamicznego

Wykonanie:

  1. Kapustę posiekaj. Wrzuć na dużą patelnię, dodaj trochę oleju Rapso i smaż chwilę cały czas mieszając.
  2. Dodaj do kapusty cynamon, cherry oraz ocet balsamiczny. Całość duś ok. 30 minut. Na koniec dopraw solą, pieprzem i ewentualnie ponownie octem balsamicznym.

Składniki na dodatki:

  • 1 duży pęczek natki pietruszki
  • olej rzepakowy Rapso
  • orzechy pecan Kresto
  • 10 g parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • otarta skórka z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz

Wykonanie:

  1. Czosnek obierz i wrzuć do blendera, natkę pokrój i też przełóż do blendera.
  2. Parmezan, garść orzechów oraz otartą skórkę z cytryny zmiksuj wraz z pozostałymi składnikami dolewając oleju. Dodaj go tyle, aby uzyskać odpowiadającą Ci gęstość.
  3. Podawaj w osobnym naczyniu i zamaczaj w nim kotleciki.