jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Bułeczki z grzybami

Jesień, czas grzybów. Ja dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne bułeczki z grzybami. Polecam je zrobić, można zabrać do pracy na drugie śniadanie.

Jesień, czas grzybów. Ja dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne bułeczki z grzybami. Polecam je zrobić, można zabrać do pracy na drugie śniadanie.

Bułeczki z grzybamiŹródło: Młynomag Sp.j.

Bułeczki z grzybami

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej Reszelskiej
  • 230 ml ciepłej wody
  • 25 g świeżych drożdży
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru

Farsz:

  • 500 g grzybów
  • 100 g startego żółtego sera
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Drożdże rozpuszczamy w 100 ml wody z cukrem i 2 łyżkami mąki. Zostawiamy do wyrośnięcia.

Pozostałą mąkę łączymy z wodą, solą, oliwą oraz wyrośniętym rozczynem. Wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę.

Grzyby kroimy w plasterki i dusimy na maśle z posiekaną cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z natką pietruszki, studzimy, dodajemy ser.

Ciasto dzielimy na kawałki i formujemy placuszki. Na środek kładziemy porcje farszu i zlepiamy kulki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Po wyrośnięciu, około 30 minut, bułeczki smarujemy jajkiem. Pieczemy 20 minut w temp. 200 stopni.

Artykuł został dodany przez firmę

Młynomag Sp.j.

Nasz młyn położony jest w sercu Warmii i Mazur, pośród żyznych pól słynących z upraw zbóż konsumpcyjnych. To korzystne położenie pozwala nam produkować mąkę z surowców najwyższej jakości. Mąka z "Młynomagu" jest w 100% naturalna.

Zapoznaj się z ofertą firmy


Inne publikacje firmy


Podobne artykuły


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.