jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Tarta z rabarbarem i bezą

Z 250 g mąki, masła, żółtek i 30 g cukru wyrabiamy kruche ciasto i wkładamy do lodówki.

Tarta z rabarbarem i bezą

źródło: Młynomag

Tarta z rabarbarem i bezą:

Składniki:

  • 250 g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 100 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 270 g mąki pszennej tortrowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 szczypty soli
  • 800 g rabarbaru, pokrojonego na 2 cm kawałki

Z 250 g mąki, masła, żółtek i 30 g cukru wyrabiamy kruche ciasto i wkładamy do lodówki. Rabarbar obieramy, kroimy na 2 cm kawałki i gotujemy z cukrem przez około 20 min. Na koniec duszenia dodajemy pozostałe 20 g mąki. Mieszamy i odstawiamy.

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni a w tym czasie wałkujemy ciasto i wykładamy nim formę do tarty. Obciążamy ciasto ( ja przykrywam papierem do pieczenia i wysypuję suche ziarna fasoli) i zapiekamy w piekarniku przez około 10 do 15 minut.

W tym czasie ubijamy białka z szczyptą soli a kiedy są już ubite ubijając dosypujemy stopniowo pozostały cukier.

Na wypieczony spód tarty wylewamy rabarbar i na wierzch wykładamy bezę. Zapiekamy całość w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Następnie pozostawiamy w uchylonym piekarniku do ostudzenia.

Smacznego.

Artykuł sponsorowany

Artykuł został dodany przez firmę

Młynomag Sp.j.

Nasz młyn położony jest w sercu Warmii i Mazur, pośród żyznych pól słynących z upraw zbóż konsumpcyjnych. To korzystne położenie pozwala nam produkować mąkę z surowców najwyższej jakości. Mąka z "Młynomagu" jest w 100% naturalna.

Zapoznaj się z ofertą firmy


Inne publikacje firmy


Podobne artykuły


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.