jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Makaron carbonara

Proste I niesamowicie smaczne danie rodem z Włoch. Carbonara to węgiel… skąd ta nazwa?

Proste I niesamowicie smaczne danie rodem z Włoch. Carbonara to węgiel… skąd ta nazwa?

Danie było przygotowywane przez włoskich górników. Kiedy szykowali je do makaronu spadały im kawałki węgla. Aby ukryć je dodawali do dania gruby pieprz.

Składniki: (na jedną osobę)

  • 100 g mąki tortowej
  • 1 jajko
  • 2 szczypty soli

Z tych składników wyrabiamy ciasto na makaron. Odkładamy je na chwilę aby odpoczęło. Następnie wałkujemy cienki placek, zwijamy w rulon i kroimy długie wstążki.

Makaron carbonaraŹródło: Młynomag

Wrzucamy do dobrze posolonego wrzątku. Gotujemy około 5 minut.

Sos:

  • Pół cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 żółtko
  • 3 szczypty grubo mielonego czarnego pieprzu

Cebulę i czosnek drobno siekamy i dusimy na maśle. Dodajemy pieprz. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię na której mamy duszone warzywa. Dolewamy 2,3 łyżki wody z gotowania makaronu. Dokładamy żółtko I intensywnie mieszamy ma wyłączonym ogniu.

Danie gotowe. Serwujemy posypane obficie tartym parmezanem.

Smacznego

Artykuł sponsorowany

Artykuł został dodany przez firmę

Młynomag Sp.j.

Nasz młyn położony jest w sercu Warmii i Mazur, pośród żyznych pól słynących z upraw zbóż konsumpcyjnych. To korzystne położenie pozwala nam produkować mąkę z surowców najwyższej jakości. Mąka z "Młynomagu" jest w 100% naturalna.

Zapoznaj się z ofertą firmy


Inne publikacje firmy


Podobne artykuły


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.