Mąka wyprodukowana z pradawnej odmiany pszenicy – płaskurki, uprawianej na Warmii i Mazurach. Doskonała do wypieku ciast, chlebów, naleśników.
Mąka Pszenna z Samopszy produkowana jest z prastarej odmiany pszenicy. Mąka z Samopszy polecana jest szczególnie do wypieku pieczywa, naleśników, gofrów.
Mąka Tortowa ekologiczna produkowana jest z certyfikowanej pszenicy ekologicznej uprawianej na Warmii i Mazurach.
W ciągłej sprzedaży posiadamy również otręby paszowe pszenne i żytnie workowane lub luzem.
Kasza Manna (PN-A-74036)
Dla piekarni, którym zależy na jakości, przygotowaliśmy kilkanaście odmian mąki pszennej lub żytniej, pakowanej (worki 30, 40, 50 kg) lub luzem.
Mąka żytnia oferowana jest w workach polipropylenowych o wadze 40 kg lub luzem.
Dobór ziarna i doskonała, sprawdzona technologia sprawiają, że taka mąka z łatwością daje początek wspaniałemu pieczywu czy ciastom.
Dla piekarni, którym zależy na jakości, przygotowaliśmy kilkanaście odmian mąki pszennej lub żytniej, pakowanej (worki 30, 40, 50 kg) lub luzem.
Mąka żytnia T-2000 razowa ekologiczna
Mąka żytnia T-720 chlebowa ekologiczna
Mąka pszenna T-650 ekologiczna, doskonała do ciast i wypieku chleba.
Mąka pszenna T-750 do wypieku chleba
Kasza manna z mlekiem to pożywny i tani posiłek nie tylko dla dzieci.
Mąka Graham to gruboziarnista mąka z pełnego przemiału pszenicy do wypieku chlebów i ciastek pełnoziarnistych.