Mąka wyprodukowana z pradawnej odmiany pszenicy – płaskurki, uprawianej na Warmii i Mazurach. Doskonała do wypieku ciast, chlebów, naleśników.
Mąka Pszenna z Samopszy produkowana jest z prastarej odmiany pszenicy. Mąka z Samopszy polecana jest szczególnie do wypieku pieczywa, naleśników, gofrów.
Mąka Tortowa ekologiczna produkowana jest z certyfikowanej pszenicy ekologicznej uprawianej na Warmii i Mazurach.
Dla piekarni, którym zależy na jakości, przygotowaliśmy kilkanaście odmian mąki pszennej lub żytniej, pakowanej (worki 30, 40, 50 kg) lub luzem.
Mąka żytnia oferowana jest w workach polipropylenowych o wadze 40 kg lub luzem.
Dobór ziarna i doskonała, sprawdzona technologia sprawiają, że taka mąka z łatwością daje początek wspaniałemu pieczywu czy ciastom.
Dla piekarni, którym zależy na jakości, przygotowaliśmy kilkanaście odmian mąki pszennej lub żytniej, pakowanej (worki 30, 40, 50 kg) lub luzem.
Mąka żytnia T-2000 razowa ekologiczna
Mąka żytnia T-720 chlebowa ekologiczna
Mąka pszenna T-650 ekologiczna, doskonała do ciast i wypieku chleba.
Mąka pszenna T-750 do wypieku chleba
Mąka Graham to gruboziarnista mąka z pełnego przemiału pszenicy do wypieku chlebów i ciastek pełnoziarnistych.
Mąka Razowa to mąka z pełnego przemiału żyta. Stosuje się ją do wypieku chleba razowego.
Mąkę Chlebową Żytnią stosuje się do wypieku domowego pieczywa na naturalnym zakwasie.
Mąka Krupczatka stosowana jest jako dodatek do ciast kruchych. Znakomicie nadaje się do zaprawiania zup i sosów.