jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Wynik wyszukiwania

 
Herbaciane antidotum na jesień – sposoby na wzmocnienie odporności zdjęcie

Herbaciane antidotum na jesień – sposoby na wzmocnienie odporności

Jesień to malowniczy czas barwnych drzew oraz darów leśnych – owoców i grzybów – które aż proszą się o zebranie. Niestety, to także pora roku obfitująca w chłodny wiatr, deszcze i spadek odporności, co często niweczy plan spacerów wśród złotej natury. To właśnie jesienią najczęściej chorujemy, jesteśmy przemarznięci i zmęczeni. Na ratunek przychodzi nieocenione wsparcie dla odporności: gorąca herbata! Wzbogacenie naparu o naturalne zioła, przyprawy czy owoce to prosty sposób na rozgrzanie i pokonanie przeziębienia.

Czytaj więcej

 
Najwyższy Czas na Herbatę, czyli herbaciane preferencje Polaków zdjęcie

Najwyższy Czas na Herbatę, czyli herbaciane preferencje Polaków

Czarna, zielona lub biała. Klasyczna albo z owocowymi dodatkami. W domu, pracy bądź restauracji. Okazuje się, że każdy z nas ma swoje upodobania odnośnie herbaty, a także własne rytuały z nią związane.   

Czytaj więcej

 
Przepis na herbaciane ciasteczka zdjęcie

Przepis na herbaciane ciasteczka

Podwieczorek to pora, którą najczęściej celebrujemy podczas wolnych weekendów, rodzinnych spotkań czy świąt. Na taką okazję warto przygotować coś pysznego, aby chwile z najbliższymi przy pysznej herbacie smakowały jeszcze lepiej niż dotychczas.

Czytaj więcej

 
Nasze herbaciane rytuały zdjęcie

Nasze herbaciane rytuały

Sposób przyrządzenia, wybór dodatków, godzina spożywania - okazuje się, że każdy z nas ma swoje własne rytuały związane z piciem herbaty.

Czytaj więcej

 
Herbaciane zakupy – co wpływa na nasz wybór? zdjęcie

Herbaciane zakupy – co wpływa na nasz wybór?

Herbata to produkt, który znajdziemy w większości polskich domów. Co jednak stoi za wyborem danego gatunku? Ile filiżanek tego wyjątkowego naparu pijemy dziennie?

Czytaj więcej

 
Jak kształtują się preferencje kulinarne Polaków? - raport Polska na Talerzu 2016 zdjęcie

Jak kształtują się preferencje kulinarne Polaków? - raport Polska na Talerzu 2016

Szybkie tempo życia sprawia, że Polacy coraz częściej jadają poza domem i więcej wydają na posiłki. Równocześnie stają się bardzo świadomymi konsumentami i zaczynają przywiązać dużą wagę do jakości dań i obsługi.

Czytaj więcej

 
Międzynarodowy Dzień Sernika – z rodzynkami czy bez? Wariantów tego ciasta jest znacznie więcej! zdjęcie

Międzynarodowy Dzień Sernika – z rodzynkami czy bez? Wariantów tego ciasta jest znacznie więcej!

Sernik to kwintesencja tego, czego każdy z nas szuka w udanym cieście. Jest dobrą propozycją dla wszystkich, bez względu na preferencje żywieniowe. Występuje w wielu wersjach, co sprawia, że każdy z nas znajdzie wśród nich coś dla siebie. Międzynarodowy Dzień Sernika obchodzony30 lipca to idealna okazja do zainspirowania się i spróbowania swoich sił w przygotowaniu ulubionego rodzaju tego ciasta. Baskijski, wiedeński, wegański, a może sernik na zimno? Każdy z nich ma swoje sekrety, które warto znać, by wypiek okazał się sukcesem.

Czytaj więcej

 
Herbata zero waste, czyli drugie życie herbacianych listków zdjęcie

Herbata zero waste, czyli drugie życie herbacianych listków

Coraz więcej z nas próbuje życia w zdobywającym popularność ruchu zero waste. Przestawiamy nasze nawyki na jak największe ograniczenie produkowanych przez nas odpadów. Korzystamy z opakowań wielokrotnego użytku, rezygnujemy z plastikowych woreczków w sklepach oraz kupujemy napoje w szklanych butelkach. Ta sama zasada dotyczy żywności: z resztek po obiedzie przygotowujemy danie na następny dzień, obierki i skorupki jajka wykorzystujemy jako nawóz, a z fusów kawy robimy peeling do ciała. Co ciekawe – także herbaciane listki mogą zyskać drugie życie i posłużyć nam nie tylko do przygotowania jednego kubka naparu.

Czytaj więcej

 
Pokolenie a sposób odżywania - co i jak jedzą przedstawiciele poszczególnych grup? zdjęcie

Pokolenie a sposób odżywania - co i jak jedzą przedstawiciele poszczególnych grup?

Bez względu na wiek każdy uwielbia jeść. Chociaż wiele osób może lubić te same potrawy i restauracje, mogą mieć zupełnie inne nawyki żywieniowe. Sprawdźcie, jak różne są preferencje trzech popularnych grup: Baby Boomers, Millenialsów oraz pokolenia Z.

Czytaj więcej

 
Filiżanka wypełniona miłością, czyli herbaciane kompozycje idealne na Dzień Matki zdjęcie

Filiżanka wypełniona miłością, czyli herbaciane kompozycje idealne na Dzień Matki

Dzień Matki stanowi wyjątkową datę w kalendarzu każdego z nas. Zwykle obdarowujemy wtedy swoje Mamy drobnymi podarunkami. Dla nich jednak najcenniejszym prezentem jest poświęcony im czas. Chwile spędzone w towarzystwie tak ważnej osoby warto celebrować, a dobrym sposobem na ich umilenie jest filiżanka aromatycznego naparu.

Czytaj więcej

 
Dlaczego warto pić herbatę zdjęcie

Dlaczego warto pić herbatę

Herbata to napój znany od wieków, po który każdego dnia sięgają ludzie na całym świecie.

Czytaj więcej

 
O czym warto pamiętać, zamawiając tort na przyjęcie? zdjęcie

O czym warto pamiętać, zamawiając tort na przyjęcie?

Urodziny, jubileusz ślubu, wesele, chrzest i mnóstwo innych okazji – ich centralnym punktem jest zwykle tort i jego oprawa. Jeśli chcesz, aby słodki poczęstunek był wyjątkowy i na długo zapadł w pamięci gości, zdecyduj się na specjalny tort na zamówienie. Dzięki temu możesz sam wymyślić jego koncepcję, którą zrealizuje wykonawca. A może wolisz zdać się na profesjonalne porady cukiernicze? Oto, o czym warto pamiętać, decydując się na tort na zamówienie.

Czytaj więcej

 
Coraz mniejsza różnica w cenie produktów ekologicznych i konwencjonalnych zdjęcie

Coraz mniejsza różnica w cenie produktów ekologicznych i konwencjonalnych

Rośnie świadomość społeczeństwa na temat pozytywnego wpływu rolnictwa ekologicznego na klimat. Według badania opinii SW Research, zrealizowanego w ramach kampanii „Przestaw się na eko – szukaj Euroliścia”, aż 70,3 proc. badanych uważa, że oddziaływanie rolnictwa ekologicznego na środowisko naturalne jest korzystne!

Czytaj więcej

 
Polskie specjały dla zagranicznych gości zdjęcie

Polskie specjały dla zagranicznych gości

Wakacje to czas urlopów i podróży po świecie. W tym okresie Polaków często odwiedzają goście z zagranicy. Aby jak najlepiej poznali smak naszego kraju, warto częstować ich specjałami tradycyjnej kuchni polskiej.

Czytaj więcej

 
Na tropie „ekościemy”, czyli jak rozpoznać, które produkty są naprawdę eko zdjęcie

Na tropie „ekościemy”, czyli jak rozpoznać, które produkty są naprawdę eko

Konsumenci coraz częściej poszukują żywności mającej prosty i naturalny skład, przypominającej smaki zapamiętane z dzieciństwa oraz wytworzonej w sposób przyjazny dla środowiska.

Czytaj więcej

 

Wszystkich: 30