jedzenie

Szanowny Użytkowniku,

Zanim zaakceptujesz pliki "cookies" lub zamkniesz to okno, prosimy Cię o zapoznanie się z poniższymi informacjami. Prosimy o dobrowolne wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz udostępniamy informacje dotyczące plików "cookies" oraz przetwarzania Twoich danych osobowych. Poprzez kliknięcie przycisku "Akceptuję wszystkie" wyrażasz zgodę na przedstawione poniżej warunki. Masz również możliwość odmówienia zgody lub ograniczenia jej zakresu.

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych Zaufanych Partnerów, które udostępniasz w historii przeglądania stron internetowych i aplikacji w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych i aplikacjach w celu określenia Twoich potencjalnych zainteresowań w celu dostosowania reklamy i oferty), w tym umieszczanie znaczników internetowych (plików "cookies" itp.) na Twoich urządzeniach oraz odczytywanie takich znaczników, proszę kliknij przycisk „Akceptuję wszystkie”.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.



Artykuł Dodaj artykuł

Dzień Matki – kulinarne hity naszych mam

26 maja to święto wszystkich mam, które tego dnia szczególnie doceniamy. Oczywiście wsparcie i uznanie powinniśmy okazywać im przez cały rok, niemniej Dzień Matki to doskonała okazja do przygotowania przyjemnej niespodzianki, na przykład – kulinarnej.

26 maja to święto wszystkich mam, które tego dnia szczególnie doceniamy. Oczywiście wsparcie i uznanie powinniśmy okazywać im przez cały rok, niemniej Dzień Matki to doskonała okazja do przygotowania przyjemnej niespodzianki, na przykład – kulinarnej.

Potrawy z dodatkiem jaj były i są niezwykle popularne, a wiele z tych przygotowywanych dla nas przez mamy w dzieciństwie ma już status dań kultowych. Może to właśnie byłby idealny prezent? Stworzenie prostej potrawy, która pozwoli w ten szczególny dzień cofnąć czas i przypomnieć jak ważną osobą jest dla nas mama? Sprawdźcie nasze propozycje na śniadanie, obiad lub kolację!

Jajecznica z pomidoramiFot. Fermy Drobiu Jokiel

Jajecznica z pomidorami

Przysmak do przygotowania którego będziemy potrzebowali, oprócz jaj, trzy spore, bardzo dojrzałe, ale twarde pomidory. Warzywo kroimy w grubą kostkę odrzucając nasiona i sok. Smażymy jajecznicę do ulubionej konsystencji, mieszamy z nią pomidory i zagrzewamy przez kilka minut. W starszym przepisie na to danie pokrojone pomidory dusimy z masłem, przecieramy przez sito, zaprawiamy łyżką mąki i zasmażamy. Następnie rozprowadzamy szklankę rosołu lub bulionu. Wszystko zagotowujemy, dodajemy pieprzu soli i łyżeczkę masła. Usmażoną oddzielnie jajecznicę polewamy sosem na talerzu.

Kotlety z jajFot. Fermy Drobiu Jokiel

Kotlety z jaj

Wspaniałe danie, które z powodzeniem zastępuje mięsne kotlety. Do ich przygotowania będziemy potrzebowali 5 jaj – 4 gotujemy na twardo, a 1 zostawiamy surowe. Jedną bułkę moczymy w ½ szklanki mleka. Dużą cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Jajka i bułkę mielimy razem w maszynce, dodajemy surowe jajko, przyprawiamy i mieszamy. Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju.

Sałatka jajeczno-ziemniaczanaFot. Fermy Drobiu Jokiel

Sałatka jajeczno-ziemniaczana

Do przygotowania tej sałatki zwanej też żydowską oprócz obecnych w nazwie ziemniaków i jaj, potrzebne będą kiszone ogórki, cebula i puszka zielonego groszku. 4 ziemniaki i 4 jaja gotujemy, a następnie kroimy w plasterki. 2 ogórki kiszone i 1 cebulę kroimy w drobną kostkę. Siekamy koperek i natkę pietruszki, solimy i delikatnie skraplamy octem winnym. Następnie wszystkie składniki delikatnie ze sobą mieszamy. Przed podaniem nakładamy na wierzch sałatki majonez (można go zastąpić śmietaną lub jogurtem naturalnym) i posypujemy odrobiną świeżej pietruszki.

- Potrawy z jajek cieszą się niesłabnącą popularnością – mówi Tomasz Jokiel z Ferm Drobiu Jokiel. - Są lubiane i chętnie jedzone. Ma na to wpływ smak jajek, ich niskokaloryczność i obecność w składzie wielu witamin i składników mineralnych. Trudno się dziwić, że są tak chętnie przyrządzane przez wszystkie mamy.

Artykuł reklamowy

Artykuł został dodany przez firmę


Inne publikacje firmy


Podobne artykuły


Komentarze

Brak elementów do wyświetlenia.