13-02-2025, 10:00
W dniach 8-10 kwietnia 2025 Warszawa stanie się centrum branży spożywczej oraz… HoReCa! XI edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów, Technologii i Opakowań dla Branży Spożywczej – WorldFood Poland – zapowiada się wyjątkowo. Połączenie sił z targami HoReCa Gastrotargi SMAKKi sprawia, że wydarzenie to oferuje jeszcze więcej możliwości, inspiracji i innowacji dla jego uczestników. To trzy dni pełne spotkań, prezentacji nowości i rozmów o przyszłości sektora spożywczego oraz HoReCa.
WorldFood Poland to wydarzenie, które każdego roku przyciąga setki wystawców i tysiące profesjonalistów związanych z branżą spożywczą, retailem i HoReCa. To właśnie tutaj można poznać najnowsze trendy, innowacyjne technologie oraz produkty, które wkrótce trafią na rynek. Targi to także niepowtarzalna okazja do wymiany doświadczeń, nawiązania nowych kontaktów biznesowych oraz znalezienia partnerów do współpracy. Co zostało zaplanowane na tegorocznej edycji WorldFood Poland 2025?
W czasie tych trzech dni targowych odwiedzający będą mieli możliwość zapoznania się z ofertą blisko 400 wystawców z Polski i zagranicy. WorldFood Poland to doskonała okazja nie tylko do prezentacji produktów i usług, lecz także budowania relacji biznesowych, które w przyszłości mogą zaowocować we współprace na długie lata. Udział w wydarzeniu to szansa na spotkanie kluczowych graczy rynkowych, inwestorów oraz dostawców, co może przełożyć się na dynamiczny rozwój firmy.
Podczas targów odbędą się liczne konferencje i panele dyskusyjne, gdzie eksperci branżowi będą mieli okazję poruszyć ważne tematy dotyczące przyszłości sektora spożywczego i HoReCa. Hasło przewodnie XI edycji WorldFood Poland 2025 brzmi: „Przyszłość branży spożywczej i gastronomii – zrównoważony rozwój, innowacje i trendy konsumenckie”.
Program konferencji skupi się na rosnącej roli convenience food, współpracy między handlem detalicznym a gastronomią oraz trendach konsumenckich, takich jak personalizacja oferty, zdrowe alternatywy dietetyczne czy preferencje pokolenia Z. Uczestnicy dowiedzą się także, jakie zmiany czekają rynek w najbliższych latach i jak przygotować się na nadchodzące wyzwania.
W tegorocznej edycji WorldFood Poland pojawią się dwa zupełnie nowe sektory tematyczne:
Jednym z elementów targów WorldFood Poland, dzięki fuzji z Gastrotargami SMAKKi, będzie Festiwal Kawowych SMAKKów, który przyciąga zarówno profesjonalistów, jak i entuzjastów kawy. W programie przewidziano Mistrzostwa Latte Art, konkurs Cup of Poland na najlepsze palone kawy w Polsce oraz prezentacje najnowszych trendów w branży kawowej. To wydarzenie łączące pasję do kawy z biznesem, networkingiem i wymianą doświadczeń.
Gastrotargi SMAKKi, które odbywają się w ramach WorldFood Poland, zapraszają na widowiskowe pokazy kulinarne, podczas których najlepsi szefowie kuchni i eksperci z branży HoReCa zaprezentują swoje umiejętności na żywo. W ramach wydarzenia odbędą się m.in.:
WorldFood Poland 2025 to wydarzenie dla wszystkich osób z branży, którego nie można przegapić. To właśnie tutaj biznes spotyka się z pasją, a innowacje łączą się z tradycją. Najświeższe trendy, inspirujące dyskusje o przyszłości branży spożywczej i HoReCa oraz niepowtarzalna okazja do nawiązywania cennych kontaktów – to wszystko w jednym miejscu. Nie można tego przegapić!
Zarejestruj się już dziś i dołącz do liderów branży spożywczej oraz HoReCa.
Więcej informacji znajdziesz na stronie internetowej WorldFood Poland. Zapraszamy!
Artykuł reklamowy
Artykuł został dodany przez firmę
Lentewenc Sp. z o.o. skupia swoje działania na organizacji międzynarodowych wystaw i konferencji w Polsce w różnych sektorach przemysłu. Organizowane przez nas targi są targami branżowymi (B2B) skupiającymi polskie i zagraniczne firmy związane z danym sektorem przemysłu.
Inne publikacje firmy
Podobne artykuły
Komentarze