To jedna z najstarszych i najpopularniejszych kategorii napojów bezalkoholowych. Charakteryzują się obecnością dwutlenku węgla, który nadaje im orzeźwiający charakter.
Władysława Grabskiego 35
32-640
Zator
Firma SAHARA powstała na początku lat dziewięćdziesiątych. Specjalizujemy się w produkcji napojów. Współpracujemy z liderami rynków polskich oraz zagranicznych.
Stefana Batorego 35A
34-120
Andrychów
WOSANA S.A. jest polskim producentem napojów. WOSANA S.A. oferuje szeroki wybór napojów w różnorodnych opakowaniach i pojemnościach. Produktem wiodącym firmy jest woda źródlana „Mama i ja”.
Kościelna 1
42-622
Świerklaniec
Fabryczna 14
65-410
Zielona Góra
Raciborska 127 c
44-200
Rybnik
15 Grudnia 22 b
78-320
Połczyn-Zdrój
Gagarina 14
42-100
Kłobuck
Gdańska 3
89-632
Brusy
Piastowska 38
05-850
Bronisze
Pułaskiego 2
05-510
Konstancin-Jeziorna
Liściasta 46
91-357
Łódź
Armii Krajowej 9(magazynyPKP)
45-071
Opole
22 Lipca 6 /8
55-140
Żmigród
Zawodzie 124
32-052
Radziszów
Sportowa 17 a
83-034
Trąbki Wielkie
Kategoria „Gazowane” obejmuje producentów i dystrybutorów napojów gazowanych o różnorodnych smakach.
Warto analizować skład (zawartość cukru, barwników), certyfikaty jakości, innowacyjność smaków i formę pakowania.
Napoje gazowane to segment o bardzo wysokiej rotacji, zapewniający duży potencjał sprzedażowy i marketingowy.
Spożywane w umiarkowanych ilościach są bezpieczne, choć warto wybierać warianty bez cukru.
Tak, coraz więcej producentów oferuje ekologiczne napoje gazowane.
Przechowuj w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni, przechowując butelki w pozycji pionowej.
Tak — najczęściej w butelkach PET, butelkach szklanych oraz puszkach. Wybór opakowania wpływa na logistykę, koszty i postrzeganie produktu przez konsumentów.
Sprawdź etykietę: producenci zwykle deklarują "aromat naturalny" lub wymieniają konkretne składniki. Składniki oznaczone jako "aromat" często mogą być syntetyczne.
Tak — stosuje się je jako składnik koktajli, miksów smakowych, deserów oraz w niektórych przepisach kulinarnych dla uzyskania charakterystycznego smaku i musowania.