To szeroka kategoria produktów spożywczych obejmująca wyroby na bazie warzyw, owoców, pomidorów i przypraw. W tej sekcji znajdziesz producentów ketchupów, majonezów, musztard, dżemów, marmolad, przecierów i innych przetworów.
Spółdzielcza 5
24-123
Janowiec
REYPOL jest spółką rodzinną powstałą na przełomie 1991/1992 roku. Producent szerokiego asortymentu przetworów owocowo-warzywnych, przypraw i koncentratów. W swojej ofercie posiada bogatą gamę produktów przeznaczonych dla zakładów gastronomicznych i piekar
Księcia Józefa 54a
30-206
Kraków
Przesiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Ankorp Sp. z o.o. jst konynuatorem tradycji Galicyjskiej fabryki Octu i Musztardy "Gablenz i Syn" mieszczącej się na krakowskim zawierzyńcu, której geneza powstania sięga 1880 roku.
Skłodowskiej Curie 37 /3
85-733
Bydgoszcz
Z uwielbienia do ostrości, później uzależnienia i poszukiwania czegoś nowego, bardziej ostrego, ciekawszego, bardziej oryginalnego powstało nareo. Po co brać życie na szaro i jałowo, skoro wszystko można doprawić?
Piotrkowska 196
90-368
Łódź
Kolejowa 207
21-200
Parczew
Kilińskiego 30
90-253
Łódź
Szkolna 1
80-562
Gdańsk
Orkana 65
58-307
Wałbrzych
Śliwiaka 14
30-797
Kraków
Tartaczna 1
21-200
Parczew
Raciborska 127 c
44-200
Rybnik
Gnieźnieńska 7
62-220
Niechanowo
Sadowa 15
62-060
Zamysłowo
Ostrowska 27
62-800
Kalisz
Albertów 69
42-165
Albertów 6
Kategoria ta obejmuje zarówno produkty codziennego użytku, jak i przetwory premium. Konsumenci oczekują wygody, wysokiej jakości i różnorodnych smaków. Rosnącym trendem są produkty BIO, bez konserwantów i z krótkim składem.
Ważne są skład (brak sztucznych dodatków), zawartość warzyw/owoców, certyfikaty BIO, forma opakowania i trwałość. Konsumenci szukają produktów zdrowych i funkcjonalnych.
Sosy i przetwory mają szerokie zastosowanie w kuchni, wysoką rotację i potencjał eksportowy. Premiumizacja zwiększa marże i atrakcyjność marek.
Sklepy oferują ketchup i dżemy w słoikach. Gastronomia korzysta z sosów w opakowaniach HoReCa. Eksporterzy sprzedają musztardy BIO na rynki zagraniczne.
Tak, wielu producentów oferuje certyfikowane produkty.
Coraz częściej dostępne są wersje naturalne, bez konserwantów.
Tak, rośnie ich udział w rynku.
Po otwarciu dżemy zwykle przechowuje się w lodówce i zużywa w ciągu kilku tygodni; zawsze sprawdź zalecenia producenta na etykiecie.
Wiele produktów jest bezpiecznych, ale przy wyborze warto zwracać uwagę na zawartość cukru, soli oraz dodatków; dla niemowląt i małych dzieci wybieraj produkty dedykowane lub konsultuj się z pediatrą.
Tak, wielu producentów realizuje zamówienia private label i dostosowuje receptury oraz opakowania pod klienta.