To klasyczny sos na bazie gorczycy, który znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. W tej kategorii znajdziesz producentów i dostawców musztardy tradycyjnej, francuskiej, sarepskiej, dijon, BIO i smakowych.
Spółdzielcza 5
24-123
Janowiec
REYPOL jest spółką rodzinną powstałą na przełomie 1991/1992 roku. Producent szerokiego asortymentu przetworów owocowo-warzywnych, przypraw i koncentratów. W swojej ofercie posiada bogatą gamę produktów przeznaczonych dla zakładów gastronomicznych i piekar
Księcia Józefa 54a
30-206
Kraków
Przesiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Ankorp Sp. z o.o. jst konynuatorem tradycji Galicyjskiej fabryki Octu i Musztardy "Gablenz i Syn" mieszczącej się na krakowskim zawierzyńcu, której geneza powstania sięga 1880 roku.
Kolejowa 207
21-200
Parczew
Orkana 65
58-307
Wałbrzych
Tartaczna 1
21-200
Parczew
Jankowice 43
26-420
Jankowice
Aleja Katowicka 3
05-830
Wolica
Żmigrodzka 242 d
51-118
Wrocław
Karsiborska 11B
72-600
Świnoujście
Leśna 11
98-330
Nowe Gajęcice
Błońska 59
05-084
Leszno
Musztarda to produkt uniwersalny – od przyprawiania potraw, przez marynaty, po sosy. Rosnącym trendem są musztardy premium (z całymi ziarnami, miodowe, egzotyczne) oraz produkty BIO i bez dodatku konserwantów.
Ważne są rodzaj gorczycy, zawartość dodatków (cukru, octu), certyfikaty jakości i forma opakowania. Konsumenci coraz częściej poszukują musztard premium i ekologicznych.
Musztarda ma szerokie zastosowanie, wysoką rotację i możliwość tworzenia unikalnych wariantów smakowych. To produkt eksportowy i popularny w gastronomii.
Sklepy oferują musztardy tradycyjne i smakowe. Gastronomia stosuje je do marynat i sosów. Eksporterzy sprzedają musztardy premium do sieci zagranicznych.
Dijon ma bardziej ostry smak i kremową konsystencję, sarepska jest łagodniejsza.
Tak, dostępne są certyfikowane produkty ekologiczne.
Tak, dzięki naturalnym właściwościom gorczycy.
Po otwarciu najlepiej przechowywać musztardę w lodówce; większość produktów zachowuje świeżość kilka miesięcy — sprawdź datę przydatności na etykiecie.
Tak, podstawowy składnik musztardy — gorczyca — może być alergenem; osoby uczulone powinny czytać etykiety.
Wiele musztard jest wegańskich, ponieważ bazują na gorczycy, octu i przyprawach, ale warto sprawdzić skład pod kątem dodatku miodu lub innych składników pochodzenia zwierzęcego.